FZO Srpske finansira liječenje dječaka koji je povrijeđen petardom

400

Fond zdravstvenog osiguranja RS će u potpunosti finansirati liječenje dječaka Filipa Milojevića u zdravstvenoj ustanovi u Srbiji, u koju je dječak upućen iz Univerzitetskog kliničkog centra RS.

Podsjećanja radi, dječaku je nedavno povrijeđeno oko uslijed eksplozije petarde.

– Budući da intervenciju na oku koja mu je neophodna nije bilo moguće uraditi u našim zdravstvenim ustanovama, FZO RS je odobrio liječenje dječaka u Srbiji još krajem prošle sedmice i u cjelosti će finansirati troškove njegovog liječenja – saopšteno je iz Fonda zdravstvenog osiguranja RS.

Napominju da ukoliko liječenje nije moguće u našim ustanovama, FZO RS finansira liječenje osiguranih osoba u ustanovama izvan RS sa kojima ima ugovor, a ukoliko liječenje nije moguće ni u tim ustanovama, Fond djelimično ili u cjelosti finansira i liječenje u ustanovama koje sa Fondom nemaju ugovor.

– U vezi s tim, ponovo pozivamo osiguranike, ali i cjelokupnu javnost, da se informišu o pravima koja mogu da ostvare u okviru obaveznog zdravstvenog osiguranja kako se bespotrebno ne bi organizovale humanitarne akcije koje šalju potpuno pogrešnu sliku o zdravstvenom sistemu Republike Srpske.

Pozdravljamo dobre namjere i humane gestove, ali apelujemo i na organizatore humanitarnih akcija da se prije pokretanja akcija u javnosti informišu u Fondu da li postoji realna potreba da se za nečije liječenje prikuplja novac ili ga u potpunosti plaća Fond, kao što je slučaj sa povrijeđenim dječakom – napominju iz FZO RS.

(EuroBlic)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!