Košarac o akcizama: Klasična zamjena teza u režiji stranaka SZP-a

1027

Član Predsjedništva SNSD-a Staša Košarac ocijenio je da usvajanje seta zakona o akcizama u parlamentu BiH predstavlja jedan od najtežih udaraca strankama iz Saveza za promjene, koje su u protekle tri godine svojim djelovanjem u zajedničkim organima vlasti u Sarajevu činile sve da politički i ekonomski oslabe Republiku Srpsku i njene institucije.

“Oni sada znaju da više ništa ne može zaustaviti nove investicije u privredu, ulaganja u infrastrukturu i ekonomski razvoj Republike Srpske. Zato ovih dana toliko i galame iznoseći gomilu neistina na račun SNSD-a i institucija Republike Srpske”, rekao je Košarac Srni.

On je poručio da izjave o navodnoj saradnji SNSD-a i SDA predstavljaju klasičnu zamjenu teza, te “izraz frustracije i nemoći” pojedinih predstavnika Saveza za promjene.

“Istina je to da su zvaničnici SDA, gledajući interes entiteta u kome žive i rade, izdali svoje koalicione partnere iz SDS-a, PDP-a i NDP-a na pitanju akciza. Na svim drugim pitanjima oni su i dalje zajedno, što se pokazalo na istoj sjednici na kojoj je usvojen set zakona o akcizama jer su nakon toga bez problema, glasovima SDA i SDS-a, prolazili pojedini zakoni ili kadrovska imenovanja”, upozorio je Košarac.

On je dodao da će se koaliciono partnerstvo SDA i stranaka Saveza za promjene vidjeti i na nekoliko narednih sjednica Predstavničkog doma, na kojima će se braniti budžet zajedničkih institucija, ali i članovi Kolegijuma Predstavničkog doma, koji imaju podršku sve manjeg broja poslanika.

“Јedini ozbiljan dokaz da SDA i stranke takozvanog Saveza za promjene više nisu u koaliciji bile bi ostavke ministara iz SDS-a i PDP-a u Savjetu ministara ili Mladena Bosića sa pozicije zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma. A pošto se to neće dogoditi, bilo bi dobro da predstavnici tih stranaka prestanu da obmanuju javnost i medije u Republici Srpskoj”, zaključio je Košarac, javlja Srna.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!