Novaković: Zakon o akcizama usvojila “KM koalicija”

360

Poslanik Narodnog demokratskog pokreta /NDP/ u Predstavničkom domu parlamenta BiH Momčilo Novaković izjavio je danas da je usvojeni set zakona o akcizama štetan za građane jer će dovesti do neminovnog povećanja i drugih cijena, a ne samo skoka cijena nafte od 10 odsto.

Novaković je naglasio da će se građani uskoro suočiti sa cijenom nafte većom od dvije KM po litru.

On je novinarima u Banjaluci rekao da je na dan kada se usvajao navedeni set zakona u parlamentu BiH djelovala “KM koalicija” i da se pokazalo da je cilj osvajanja vlasti novac, a ne interes građana.

Novaković je ocijenio da se krajnji cilj angažovanja međunarodne zajednice za usvajanjem seta zakona o akcizama ogleda u stvaranju mogućnosti da se već uložena sredstva naplate, kao što su sredstva Evropske banke za obnovu i razvoj /EBRD/ uložena u puteve i Međunarodnog monetarnog fonda, sa kojim aranžman nije produžen, jer ne postoji mogućnost vlasti u BiH da vraćaju uzeta sredstva.

“Iz toga je jasno da neće biti gradnje novih puteva, nego će se vraćati već uzeti krediti, a usvojene akcize će biti samo još jedan porez koji neće dati efekte”, naveo je Novaković.

On je rekao da je Predstavnički dom parlamenta BiH od 1998. godine do sada usvojio 604 zakona, od kojih je njih 515 podržao SNSD, 412 SDS, a PDP je podržao 481 zakon.

On je dodao da je u periodu od 2002. do 2006. godine SDS, koji je tada bio na vlasti podržao 215, a SNSD, koji je tada bio u opoziciji, podržao 214 zakona, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!