Stojković: Povlačim se ako osvojimo Mundijal

477

Golman Partizana i prvi čuvar mreže reprezentacije Srbije Vladimir Stojković, imao je blistavu 2017. godinu i najzaslužniji je što su „crno-bijeli“ prvo izborili plasman u Ligu Evrope, potom i evropsko proljeće, a bez dileme bio je „prvi među jednakima“ kada su u pitanju zasluge za plasman državnog tima na Mundijal u Rusiji.

On je najavio promjene u 2018. godini, ali nije želio ništa preciznije da priča na temu potencijalnog transfera u drugi klub, samo je istakao da mu je minutaža u predstojećem periodu najvažnija. Uprkos tome što ima 34 godine, Stojković tvrdi da ono najbolje tek dolazi i istakao koje kolege najviše cijeni.

– Tek ulazim u najbolje golmanske godine. Što si stariji više dobijaš na kvalitetu. Van der Sar je najbolje stvari u karijeri počeo da radi u 36. godini, prešao u Mančester, osvojio Ligu šampiona sa 38. Sviđaju mi se Bufon i Handanović, dobar je isto i Ščesni, pa i Ter Štegen – naveo je Stojković u intervjuu Tanjugu.

Na pitanje da li razmišlja da poslije Mundijala u Rusiji prepusti mjesto na golu reprezentacije nekom od mlađih kolega (Rajković, Svilar, Dmitrović) uzvratio je kontrapitanjem.

– Na osnovu čega bih ustupio mesto u reprezentaciji nekom mlađem golmanu posle Svetskog prvenstva? Dok si najbolji treba da igraš, a ako to budem bio ja, braniću i posle Rusije. Ali, dobro, evo obećavam da ću se povući iz reprezentacije ako osvojimo Mundijal – sa osmijehom je rekao golman koji je na golu Srbije stajao 78 puta, više nego ijedan drugi golman u istoriji, bez obzira kako se zavala zemlja čiji je Srbija bila dio.

Stojkoviću će Mundijal u Rusiji biti treći u karijeri. Prvo je 2006. godine u Njemačkoj bio treći golman, 2010. godine u Južnoj Africi branio je na sve tri utakmice, a pamtiće se njegov odbranjeni penal Lukasu Podolskom u pobjedi protiv Njemačke 1:0.

  • Imamo zanimljivu grupu, Brazil, Švajcarska, Kostarika, atraktivna je, a opet može da se igra. Biće teško, ali veliki je uspeh i što smo se kvalifikovali za Svetsko prvenstvo. Prolazak grupe bi bio isti uspeh kao i odlazak na sam Mundijal. Iz naše skromnosti smo prošli i sve što dalje uradimo biće šlag na tortu. Već smo dotakli nebo plasmanom u Rusiju. Ne razmišljam o rivalima, kad dođe vreme baviću se njima – poručio je Stojković.

Zlatna lopta

Praktično je izvjesno da će Stojković dobiti „Zlatnu loptu“ FSS za najboljeg fudbalera 2017. godine, kao prvi golman laureat otkad je ustanovljeno ovo priznanje.

– Zadovoljan sam, bila je ovo godina za pamćenje. Jedino ostaje žal za kiksevima u prvenstvu, jer smo izgubili bodove u ligi koja nam donosi Evropu. Sigurno da su plasman u eliminacionu fazu Lige Evrope i odlazak na Mundijal dve stvari po kojoj ću pamtiti ovu godinu. Nije moglo bolje – rekao je Stojković, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!