Božićna pjesma: Radost u srcu, mir u duši (VIDEO)

623

U susret velikom hrišćanskom prazniku Božiću, a u okviru akcije “Obnovimo sebe, podignimo Stupove”, umjetnici i djeca snimili su božićnu pjesmu i spot “Hristov rođendan”.

Stihove Svetog vladike Nikolaja i protinice Violete Sandić, koja je i autor muzike, otpjevali su Leontina Vukomanović, dječiji horovi “Stupovi” i “Čarolija”, Jelena Tomašević, Nikola Rokvić, Sergej Ćetković, Željko Vasić, Jovana Barać, protojerej Radomir Sandić i sama protinica Violeta.

Spot je sniman u Hramu sv. Jovana Vladimira u Beogradu i manastiru Đurđevi stupovi u Starom Rasu, a u njemu su nastupila i djeca izvođača, ali članovi pjevnice i dečije pjevnice “Stupovi”, kao i muzičkog sastava “Stupovi”.

Hristov rođendan” je pjesma o radosnom prazniku Božiću i predstavlja pravoslavne vrline i vrijednosti koje se temelje na ljubavi, toleranciji, radosti, saosjećanju, dijeljenju, zajedništvu i porodici.

Kroz spot su prikazane sve one radnje koje se dešavaju i u pravoslavnim hramovima i domovima vjernika. Okupljeni najprije oko krsta i badnjaka, zatim oko trpeze i uz česnicu, orahe, voće i slatkiše djeca pamte najljepše uspomene iz svog djetinjstva.

“Gospod ti je darovao, daruj i ti” je slogan koji se često pominje u akcijama “Obnovimo sebe, podignimo Stupove” i poziva na pomoć svima onima koji ne mogu sami da se izbore sa životnim iskušenjem bolesti ili nemaštine.

Sergej Ćetković je djeci poželio srećan i blagosloven najradosniji hrišćanski praznik, mnogo zdravlja, radosti, osmeha, sreće i igre, a Jelena Tomašević da im sve bude zdravo, radosno i blagorodno.

 

Neka nas ovaj Božić podsjeti da imamo razloga za radost u srcu i mir u duši – poručila je Leontina Vukomanović.

– U svijetu brzine i pretrpavanja informacijama, duhovnost je jedina koja nas tješi i vraća blagostanju, jer sa vjerom u rođenje Hristovo i njegovo rađanje u nama, i mi postajemo bolji, samilosni i pažljiviji prema svemu što je Bog stvorio. Svaka pjesma koju otpevamo za ovaj radosni praznik dolazi iz njegovog srca, a teče kroz naša.

Popadija Violeta Sandić kazala je da su pjesma i spot “Hristov rođendan” snimljeni u želji da radost Vitlejemske pećine prenesu na svoje bližnje:

– Mir, ljubav, toplinu i radost rođenja Hristovog poslali smo pjesmom, a video-zapisom porodičnu, prijateljsku, dječiju ljubav i radost, kao i prelijepe srpske božićne običaje, poput unošenja Badnjaka i lomljenja česnice. Još jedan motiv je briga o bližnjem svom.

SMS I SRCE ZA DJECU

Kao apel na samilost i darivanje, u spotu “Hristov rođendan” pojavljuju se brojevi telefona (za Srbiju) na koje možete uputiti poruku i pomoći.

(Novosti)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!