Pogledajte rang listu studenata stipendista Fonda “Dr Milan Jelić”

620

Ministarstvo nauke i tehnologije Republike Srpske danas je objavilo preliminarnu rang-listu studenata stipendista Fonda “Dr Milan Jelić”, kojima će biti dodijeljeno 139 stipendija.

Studentima prvog ciklusa studija na univerzitetima u Srpskoj i BiH biće dodijeljeno 75 stipendija za akademsku 2017/2018. godinu u mjesečnom iznosu od po 400 KM tokom devet mjeseci studija.

Pogledajte listu stipendista!

Studentima na inostranim visokoškolskim ustanovama biće dodijeljena 51 stipendija.

“Mjesečni iznos stipendije studentima prvog ciklusa studija na visokoškolskim ustanovama u Makedoniji, Sloveniji, Srbiji, Hrvatskoj ili Crnoj Gori je 500 KM, a 800 KM za studente koji studiraju na visokoškolskim ustanovama u inostranstvu”, saopšteno je iz resornog ministarstva.

Studentima drugog ciklusa studija na domaćim i inostranim univerzitetima biće dodijeljeno osam godišnjih stipendija u iznosu od po 5.000 KM, a studentima trećeg ciklusa studija pet godišnjih stipendija u iznosu od po 10.000 KM za tekuću akademsku godinu.

Na konkurs Ministarstva nauke i tehnologije Srpske i Fonda “Dr Milan Jelić” za dodjelu stipendija redovnim studentima prvog, drugog i trećeg ciklusa studija pristiglo je 356 prijava, od čega je 335 zadovoljilo uslove konkursa.

Preliminarna rang-lista studenata objavljena je na sajtu Fonda i resornog ministarstva, a rok za ulaganje prigovora stručnoj komisiji na ovu listu je 23. januar.

Misija Fonda “Dr Milan Jelić” je podsticanje mladih talentovanih u Republici Srpskoj da unapređuju svoj potencijal i ostvaruju rezultate po kojima će biti prepoznati kao intelektualna elita čija će stečena znanja i vještine biti osnov za razvoj Srpske, javlja Srna.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!