Galija najavila novi album na proljeće

758

Pjevač niške grupe Galija, Nenad Milosavljević, najavio je da će na proljeće ta grupa izdati novi album i dodao da vjeruje da još nije dao sve što je mogao u muzici.

“Živim sa velikim optimizmom i uvijek imam planove. Želim još i nikad ne mislim da sam sve dao i da više nemam šta da kažem”, rekao je Milosavljević agenciji Beta u Prokuplju.

Grupa Galija, koja postoji 41 godinu, održala je u subotu uveče pred oko 10.000 stanovnika Prokuplja koncert na Trgu Topločkih junaka na dočeku Nove godine po Julijanskom kalendaru.

Galija je svirala dva i po sata bez prekida.

“Ovaj koncert je i za nas na neki način bio poseban jer smo se trudili da napravimo retrospektivu hitova i svega onoga što se dešavalo u posljednjih 41 godinu našeg postojanja”, rekao je Milosavljević i dodao da je to bio jedan od boljih i “toplijih” koncerata u njihovoj karijeri, uprkos tome što je održan po hladnom vremenu.

Milosavljević se sjetio i početaka Galije kada su još kao neafirmisana grupa svirali u tadašnjem Domu JNA u Prokuplju.

“To je bilo kultno mjesto za pop i rok muzičare i ja se dobro sjećam da nam je bila čast da tada te 1977-78-79. godine sviramo ovdje jer su Prokuplje posjećivale i ovdje svirale i mnoge druge kasnije slavne grupe i muzičari”, rekao je Milosavljević.

Lider Galije je rekao da je na koncertu bio oduševljen jer su u publici bili ne samo stariji, koji su odrastali uz njegovu muziku, već i srednjoškolci i mladi koji znaju riječi njegovih pjesama.

“To najbolje govori o tome da naše pjesme više ne pripadaju nama, da su se jednostavno otrgle od svojih autora i sada žive neki svoj novi život. Tako su stigle i do najmlađih generacija, što je nama veliko priznanje i govori o tome da smo uradili dobar posao. Ono što me posebno raduje, i čini da se s pravom nadam, da smo stvorili nešto neuništivo”, rekao je Milosavljević.

Na sceni u Prokuplju, pored braće Nenada i Predraga Milosavljevića, koautora, tekstopisca i pjevača mnogih pjesama, nastupio je i bubnjar Boban Petrović, jedini iz prvog sastava benda, prenose agencije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!