Đoković preko Ramos-Vinjolasa do osmine finala

408

Najbolji srpski teniser Novak Đoković plasirao se u osminu finala Australijan opena, pošto je u trećoj rundi pobijedio Španca Alberta Ramos-Vinjolasa sa 3:0 po setovima (6:2, 6:3, 6:3). Naredni protivnik biće mu korejski teniser Hjeon Čung.

Novak je još jednom pokazao veoma dominantnu igru kojom je bez previše poteškoća slomio rivala.

U meču koji je trajao dva sata i 23 minuta, Đoković je uspjevao da kontroliše meč i njegov tempo, kao i da zadaje glavobolje Špancu na razne načine.

Nakon početnog odmjeravanja snaga, Novak je veoma brzo pojačao tempo i natjerao protivnika da brani nekoliko brejk lopti, što je ovaj i uspio. Ipak u šestom gemu prvog seta Novak dolazi do prvog, da bi u osmom došao do drugog brejka i osvojio prvi set.

Drugi set bio je najteža prepreka za Novaka jer je već u drugom gemu tog seta srpski teniser zatražio medicinski tajm aut, zbog bola koji je osjetio u leđima i nozi.

Nakon kratke pauze Novak je prvih nekoliko poena odmjeravao kojim tempom i ritmom može da nastavi meč, a ispostavilo se da nije bilo problema pa je Novak uspio da napravi brejk i drugi set privede kraju u svoju korist.

Do kraja meča viđale su se dugačke razmjene sa osnovne linije, ali je Novak gotovo uvijek nakon njih izlazio na kraj kao pobjednik.

Nije se dao Novak dekoncentrisati ni nakon nekoliko sudijskih, ali i svojih grešaka, već je uspio da prikuplja poene, servira jako dobro kada je to bilo najbitnije i zabilježi pobjedu nad 22. najbolje plasiranim teniserom svijeta.

U osmini finala protivnik Novaka Đokovića biće korejski teniser Hjeon Čung koji je bio bolji od Aleksandra Zvereva sa 3:2 u setovima, javlja RTS.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!