Kolaž najljepših priča na sceni Gradskog pozorišta “Jazavac”, ulaz 3 KM

695

Gradsko pozorište “Jazavac” organizuje reviju predstava od 22. do 29. januara, ulaznice koštaju tri marke, a sve predstave počinju u 20 časova.

Prva na programu revije je predstava “Malo blago”. Komad Elen Marfi režirala je Slađana Kilibarda, a u glumačku ekipu čine Belinda Božičković, Slađana Zrnić i Nataša Ivančević.

– Tri generacije žena, gdje samo najstarija ima partnera kojeg zaslužuje, a ostale dvije suočene su sa borbom za normalno funkcionisanje porodice, ali bez “muške polovine”. Na vrlo istinit, duhovit i potresan način, svaka od njih uvodi nas u mrežu isprepletenih priča u kojima se ogleda težak položaj današnje zaposlene žene koja pokušava pomiriti karijeru, porodicu i svoje žensko biće – najavljena je iz “Jazavca” predstava “Malo blago”.

Predstava “Šećer je sitan, osim kad je kocka” na programu revije je 24. januara, a tekst i režiju potpisuje Nikola Pejaković.

– Komad “Šećer je sitan, osim kad je kocka”, bavi se pitanjima bračnih odnosa i problemima koje brak nosi. Ulazeći u brak, naši junaci, Zoran i Nevenka, nemaju jasnu predstavu ni šta je brak niti ko su oni. Tako ulazimo u niz problema koji kulminiraju stalnim i konstantnim nerazumijevanjem i borbom ega – zapisao je Pejaković.

U predstavi igraju Aleksandra Spasojević, Ljubiša Savanović, Miljka Brđanin i Željko Mitrović.

Publika će imati priliku da 27. januara pogleda i predstavu “PMS – Post Muški Stres” u izvođenju glumica Dragane Marić i Sandre Ljubojević.

– “Post Muški Stres” se na duhovit način bavi problemom muško – ženskih odnosa. Muškarac – vječita tema ženskih razgovora. Kako žene sazrijevaju, tako se mijenja i njihov odnos prema muškarcima. Koristeći tekstove Duška Radovića, dvije glumice pričaju priče desetaka žena kroz situacije bliske našoj svakodnevici – saopšteno je iz “Jazavca”.

Na programu revije 28. januara je predstava “Pidžama za šestoro”, a završne večeri, 29. januara je “Bračni par(astos)”.

“Pita li iko kako je meni?”

Predstava “Pita li iko kako je meni?” na programu revije je 23. januara. Autorski projekat Stojana Matavulja nastao je tokom višemjesečnog rada grupe glumaca. Tema predstave je položaj pozorišnih stvaralaca u našem društvu i odnos društva prema pozorištu. Glumačku ekipu predstave čine Ljubiša Savanović, Snježana Mišić, Velimir Blanić i Vladimir Đorđević.

(Glas Srpske)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!