Okončana istraga teške saobraćajne nesreće u kojoj je učestvovao banjalučki ljekar

770

Devetnaestogodišnja Banjalučanka B.B. koja je teško povrijeđena u saobraćajnoj nesreći u novembru prošle godine kada ju je “mercedesom” udario ugledni banjalučki ljekar A.L. prebačena je u Vojno medicinsku akademiju u Beogradu, saznaje “EuroBlic”.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske, na upit novinara o zdravstvenom stanju teško povrijeđene djevojke, kratko su odgovorili da je stanje B.B. nepromijenjeno, odnosno da je djevojka još uvijek u komi.

– Pacijentkinja B. B. (20) koja je od 21. novembra 2017. godine bila hospitalizovana u Klinici za anesteziju i intenzivno liječenje UKC RS, nepromijenjenog zdravstvenog stanja je 8. januara ove godine upućena je u Vojnomedicinsku akademiju u Beograd na dalje liječenje- navodi se u odgovoru UKC RS “EuroBlicu”.

Gotovo dva mjeseca nakon teške nesreće, Policijska uprava Banjaluka je dostavila izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu, ali detalji izveštaja ostali su sakriveni od očiju javnosti.

“Na osnovu izvršenih provjera, utvrđeno je da su policijski službenici PS Laktaši 12. januara dostavili izvještaj Okružnom javnom tužilaštvu Banjaluka”, naveli su iz Policijske uprave Banjaluka.

Detalji izvještaja dostavljenog tužilaštvu ostali su skriveni od očiju javnosti.

Izvor “EuroBlica” objasnio je da je izvještaj u rukama nadležnog tužioca koji će donijeti konačnu odluku o krivičnom gonjenju.

Devetnaestogodišnja Banjalučanka teško je povrijeđena u nesreći na magistralnom putu Klašnice- Gradiška, u mjestu Mahovljani.

– Djevojka je u trenutku nesreće vozila bicikl kada ju je “mercedesom” udario tada nepoznati vozač, za kojeg smo kasnije čuli da je poznati ljekar – ispričao je ranije mještanin Mahovljana koji je želio ostati anoniman.

Iz policije su nakon nesreće naveli da se dogodila oko 15.55 časova, te da su uviđaj obavili pripadnici Policijske stanice u Laktašima.

–Izvršenim uviđajem utvrđeno je da su učestvovali A.L. iz Banjaluke sa automobilom “mercedes” i biciklista, devetnaestogodišnjakinja koja je zbog zadobijenih povreda prevezena u UKC RS. O svemu je obaviješten dežurni tužilac OJT, a nakon kompletiranja predmeta biće dostavljen izveštaj- navodilo se u odgovoru iz Policijske uprave Banjaluka.

Iz Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske otkrili su tada da se radi o teškim jtelesnim povredama, te da je povrijeđena djevojka na aparatima.

– Pacijentkinja B.B. nakon nesreće primljena je sa teškim povredama grudnog koša, te je odmah po prijemu hirurški zbrinuta. Pacijentkinja se nalazi u stanju kome i priključena je na aparat za vještačku ventilaciju. Sve dalje prognoze u vezi sa njenim zdravstvenim stanjem su neizvjesne i preuranjene- naveli su ranije iz UKC RS.

Vještačenje “mercedesa”

Iz Okružnog javnog tužilaštva juče su naveli da je dežurni tužilac bio obaviješten o saobraćajnoj nesreći.

–Tužilac je policijskim službenicima naredio da preduzmu sve istražne radnje, među kojima je i vještačenje tehničke ispravnosti “mercedesa”. Po dostavljanju izvještaja iz policije, Tužilaštvo će formirati predmet i dodijeliti ga tužiocu u dalji rad- naveli su juče iz banjalučkog Tužilaštva.

(EuroBlic)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!