SDS: 5 inkubatora nije donacija, umjesto hvalisanja premijerka da odgovori kako će sanirati dug UKC-a

448

Povodom izjave da je Vlada RS poklonila 5 inkubatora Klinici za dječije bolesti u Banjaluci, Srpska demokratska stranka podsjeća premijerku Željku Cvijanović da je institucija na čijem čelu se nalazi osnivač Kliničkog centra Banja Luka i da u tom svojstvu nabavku opreme za klinike u Kliničkom centru ne može smatrati donacijom, navodi se u saopštenju za javnost ove stranke.

Zadatak Vlade Republike Srpske kao osnivača Kliničkog centra jeste da omogući sve potrebne uslove kako bi ova institucija nesmetano radila i pružala adekvatne zdravstvene usluge građanima Republike Srpske.

Zbog toga premijerkino definisanje nabavke pet inkubatora za Kliniku za dječije bolesti u Banjaluci kao donacije Vlade RS smatramo kao pokušaj dezinformisanja javnosti.

Pitamo Željku Cvijanović i rukovodstvo Kliničkog centra Banjaluka zašto nisu pozivali novinare i obavještavali javnost kada su zbog otkazivanja inkubatora, a sve zbog nemara rukovodstva Kliničkog centra, bili prinuđeni da bebe hitno šalju u Beograd već su svim sredstvima zataškali aferu koja je mogla imati tragične posljedice.

Pozivamo premijerku da umjesto hvalisanja nečim što bi trebale biti redovne aktivnosti Vlade Republike Srpske, odgovori građanima na koji način Vlada RS planira da sanira dug Kliničkog centra koji danas iznosi 267 miliona KM.

Očigledno je da je za Željku Cvijanović jedini način upravljanja dugom Kliničkog centra novo zaduživanje o čemu svjedoče i najave novog kredita od 55 miliona KM koji treba da posluži samo kao šminkanje rezultata rada novog rukovodstva Kliničkog centra i skrivanje da ni rukovodstvo a ni Vlada ne znaju kako da upravljaju najvećom zdravstvenom ustanovom u Republici Srpskoj, navodi se u saopštenju za javnost ove stranke.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!