Stefanović: Nema razmjene podataka sa Prištinom o ubistvu Ivanovića

578

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Nebojša Stefanović izjavio je da MUP-Srbije nije zvanično ništa dobio od prištinskih istražnih organa u vezi sa ubistvom Olivera Ivanovića.

On kaže da se čini da prištinski organi istragu o ubistvu Ivanovića usporavaju ili da nedovoljno brzo postupaju jer je plasirano mnogo dezinformacija.

“Videćemo šta će oni saopštiti sutra, ja bih voleo da oni pronađu bilo šta što bi moglo da dođe do brzog otkrivanja počinilaca, ali, ne ohrabruju ni poruke, ni činjenja, odnosno nečinjenja na terenu. Ne ohrabruje ništa od toga”, rekao je Stefanović za Televiziju “Pink”.

On je ukazao da, prema informacijama iz Prištine, više nije sigurno – da li je pucano iz vozila u pokretu, ili nije, da li je bio jedan, ili dva automobila.

“Šta je sa snimcima sa kamera koji postoje, ne samo na toj, nego i na okolnim zgradama, da vidimo šta se po tome radi”, rekao je Stefanović.

On je istakao da srpski organi mogu da pomognu istrazi, ali da prištinska strana na to još ne pristaje.

“Evo prošlo je već mnogo dana i od naših zahteva, videli ste odgovor prištinske strane, predsednika njihove vlade, u kojima se jasno kaže da se srpskim istražnim organima neće dozvoliti učešće u tom procesu”, rekao je Stefanović.

On je ponovio da Srbija traži da njeno Tužilaštvo, policija, bezbjednosne službe budu uključeni u istragu, da bi se razmjenom informacija, pomoglo da brzo budu otkriveni počinioci i nalogodavci ubistva Ivanovića.

Prištinski tužilac Šućri Sulja, koji u Kosovskoj Mitrovici vodi istragu o ubistvu lidera Građanske inicijative “Srbija, demokratija, pravda” Olivera Ivanovića, najavio je u petak, 19. januara, da će sutra biti objavljeni prvi rezultati istrage, uključujući snimke bezbjednosnih kamera, detalje o zapaljenom automobilu i forenzičke dokaze.

Lider Građanske inicijative “Sloboda, demokratija, pravda” Oliver Ivanović ubijen je 16. januara ispred sjedišta stranke u Kosovskoj Mitrovici, javlja Srna.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!