Irena Radojević preuzima TOBL

791
Irena Radojević, diplomirani inženjer ekologije i kadar Ujedinjene Srpske, biće imenovana za direktora Turističke organizacije grada ako odbornici usvoje odluku o njenom imenovanju na sjednici Skupštine grada 31. januara.
.
 

Radojevićeva je završila pedagošku akademiju 1985. godine, a 2015. godine diplomirala je na Nezavisnom univerzitetu na Odsjeku za ekologiju.

“Radila je u holdingu ‘Internazionalle excluzive’, gdje je vodila kompletne poslove na području RS i BiH, 15 godina je radila u Agenciji ‘Zepter Passport’, a između ostalog radila je i u fondaciji Inovacioni centar Banjaluka na projektima EU”, piše u obrazloženju skupštinskog materijala.

Na konkurs je stiglo devet prijava, ali su dvije bile nepotpune, zbog čega njihovi podnosioci nisu bili pozvani na razgovor.

Komisija je obavila intervjue sa sedam kandidata, a osim Radojevićeve, na konkurs su se prijavili i Biljana Rađenović-Kozić, doktor ekonomskih nauka, Pavle Marić, diplomirani ekonomista – menadžer, Marija Ćurković, diplomirani geograf – turizmolog, Ostoja Barašin, doktor socioloških nauka, Slavko Čamber, diplomirani ekonomista za hotelijerstvo, i Nenad Bužanin, diplomirani ekonomista – menadžer.

Milan Petković, predsjednik Gradskog odbora US, kazao je da kada se sva procedura završi i ako Radojevićeva bude imenovana, US očekuje da će se turizam u gradu nastaviti razvijati, ali ubrzanim tokom.

“Banjaluka ima ogroman potencijal za razvoj turizma i sigurno je da je neko kao što je gospođa Radojević kvalitetan kadar. Radojevićeva je neko ko je cijeli život u turizmu i mislim da je velika stvar što će ona, ako to odbornici usvoje, biti na čelu TOBL, jer gradu treba novi zamah u razvoju turizma”, kazao je Petković, navodeći da osnove postoje, ali da se turizam mora razvijati, posebno u oblastima adrenalinskog turizma.

Prema njegovim riječima, Turistička organizacija će ukazivati gradu koji su to problemi koje treba otkloniti i na koji način privući što više turista.

Barašin, koji je trenutno na funkciji v.d. direktora TOBL, kazao je da je zainteresovan za mjesto zamjenika direktora.

“Već sam skoro devet godina na mjestu direktora i zainteresovan sam za mjesto zamjenika direktora, ali sve zavisi od novog direktora”, kazao je on.

Mjesto direktora TOBL pripadalo je DNS-u, ali su ga izgubili nakon novonastale situacije u Skupštini grada i po novom koalicionom dogovoru pripalo je Ujedinjenoj Srpskoj.

(nezavisne.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!