Plan Aerodroma Banjaluka: Pet avio-linija prema zapadnoj Evropi

1010

Pet avio-linija prema zapadnoj Evropi, to je plan Aerodroma Banjaluka.

Iz banjalučkog aerodroma najavljuju komercijalizaciju i pregovore sa niskobudžetnim kompanijama, zainteresovanim za letove iz Mahovljana. Ovo je poručeno nakon sastanka rukovodstava banjalučkog i beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”. Cilj je uvođenje i do pet linija prema zapadnoj Evropi. Imaju podršku Ministarstva saobraćaja, a konkretne rezultate očekuju vrlo brzo.

Prazne čekaonice, prazna pista. Tek tri leta nedjeljno. Tako sada izgleda aerodrom u Mahovljanima. Slika bi uskoro mogla da se promijeni.

“Mi moramo da zadržimo i saobraćaj kad je u pitanju Er Srbija, ali i da ga povećavamo, to je važno. Ali pored toga da se razgovara sa svim zainteresovanim niskobudžetnim kompanijama”, kaže Duško Kovačević v.d.direktora Aerodroma Banjaluka.

Podrška stiže od rukovodstva beogradskog aerodroma “Nikola Tesla”, koji su, kažu, prvi put došli u punom sastavu. Ističu da je ključna komercijalizacija banjalučkog aerodroma, sa dvije frekvencije nedjeljno.

“Naša namera je da idemo jako u tom smeru, spremamo to, a naravno očekujemo, sav svoj autoritet smo uložili mi kao rukovodstvo beogradskog aerodroma, zbog toga sam došao u najjačem sastavu danas. Došli smo da završimo posao. Smatramo da u 2018. i drugoj polovini 2019. mora doći do jake komercijalizacije Aerodroma Banjaluka, navodi Saša Vlaisavljević, v.d. direktora Aerodroma “Nikola Tesla”.

Namjera je da u naredne dvije godine na ovom aerodromu bude između tri i pet linija prema Evropi, sa potencijalom od 90 do 100 hiljada putnika.

Konkretni datumi se još ne pominju, ali očekuju da će rezultati stići ubrzo. Banjalučki aerodrom dobija novu zgradu, a polovinom godine biće izgrađen novi kargo. Zbog toga je, ističu, pomoć iz Beograda neophodna. Dosadašnja saradnja zasnivala se na tehničkoj pomoći. Prošle godine od Aerodroma “Nikola Tesla” stigao je transportni sistem vrijedan 35 hiljada evra, a uskoro će donirati i kontradiverziona vrata, vrijedna tri hiljade evra.

(RTRS)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!