Špirić: Za SNSD postoje dvije strane – patriotska i izdajnička

523

Potpredsjednik SNSD Nikola Špirić poručio je da za ovu stranku postoji samo jedan spisak – birački, ali da bi mogli napraviti spisak SDS-ovih promašaja i izdaja u Sarajevu.

Špirić je naglasio da “za SNSD postoje dvije strane – patriotska i izdajnička”, upitavši “da li se izdajnici plaše birača i biračkog spiska”.

“Spiskove pravi sam SDS jer skoro četiri godine redaju promašaje jedan za drugim, a na njihov spisak izdaje pečat će staviti Srbi na izborima u oktobru 2018. godine”, rekao je Špirić komentarišući tvrdnju predsjednika SDS-a Vukote Govedarice da ima saznanja da se u Republici Srpskoj prave, kako kaže, određeni spiskovi nepodobnih Srba.

Špirić je naveo da bi se “mogao napraviti spisak SDS-ovih izdaja” – od predaje rukovodećih mjesta u institucijama BiH drugim narodima, izostavljanja Srba u komisijama gdje je to zakonska obaveza, tajnih sjednica Savjeta ministara i lažnih mehanizama koordinacije, protivzakonitog finansiranja sarajevskih institucija kulture, podrivanja finansijske i političke stabilnosti Srpske, inkriminacije institucija i istaknutih pojedinaca iz Srpske…

On je poručio SDS-u da ne treba da se plaši, jer nije manir SNSD-a da pravi spiskove podobnih i nepodobnih.

“Dobro je poznato javnosti u Repblici Srpskoj ko je majstor spiskova i da zbog njih mnogi Srbi nisu ni do danas na slobodi. Ostaće u istoriji zapisano najveće srpsko beščašće – spiskovi za Srebrenicu, pod pokroviteljstvom tadašnjeg predsjednika SDS-a i Vukotinog šefa na osnovu kojih je hiljade srpskih imena i porodica do danas proganjano”, rekao je Špirić.

On je zaključio da nije snaga SNSD-a u spiskovima, već u odlučnosti da sačuva pozicije Republike Srpske, niti je snaga lidera SNSD-a Milorada Dodika u takvim pisanjima nego u argmentima i nepobitnim odlukama, javlja Srna.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!