Lukač: Lažna informacija o Igoru Dodiku

702

Ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske Dragan Lukač izjavio je da je lažna informacija koju je plasirao jedan poznati sarajevski novinar o Igoru Dodiku, sinu predsjednika Republike, te da je riječ o sračunatoj akciji s najgorim scenarijem koji može da izazove nesagledive posljedice za tu porodicu.

Na pitanje Srne da prokomentariše objavu na “Fejsbuk” stranici novinara Senada Hadžifejzovića u kojoj je, između ostalog, navedeno da je sin predsjednika Srpske Igor Dodik uhapšen u jednom lokalu zbog korištenja narkotika i da je proveo pola sata u policiji, te da je pušten nakon telefonskog poziva njegovog oca Milorada Dodika, Lukač je rekao da je ta informacija potpuno lažna.

“Igor Dodik nikada nije bio priveden u Policijsku upravu Banjaluka, niti u bilo koju drugu policijsku upravu u Srpskoj, a nije nam poznato ni bilo gdje u okruženju”, rekao je Lukač.

On je pojasnio da Igor Dodik ima lično obezbjeđenje, kao i ostali članovi porodice predsjednika Srpske, tako da ni zabunom nije mogao da bude priveden i da se nakon toga utvrđuje njegov identitet, jer policajci koji se nalaze u njegovom obezbjeđenju bi se svakako legitimisali i utvrdili njegov identitet ako to već nije bilo poznato.

“Riječ je o potpuno lažnoj informaciji s ciljem jednog konstruisanog napada na porodicu predsjednika. Riječ je o bukvalno sračunatoj akciji s najgorim scenarijem koji može dalje da izazove nesagledive posljedice za porodicu”, naveo je Lukač.

Lukač je dodao da će te lažne informacije sarajevskog novinara, najvjerovatnije, na kraju završiti tužbom, javlja Srna.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!