Počela sanacija objekta OŠ “Jovan Cvijić”

695

U banjalučkoj Osnovnoj školi „Jovan Cvijić“ danas je započela realizacija projekta energetske efikasnosti koji podrazumijeva zamjenu stolarije, fasade, oluka i izolacije na objektu ove škole.

Riječ o projektu koji se realizuje u okviru programa „Zeleni ekenomski razvoj“ koji zajednički finansiraju Razvojni program ujedinjenih nacija (UNDP) i Grad Banja Luka. Ukupna vrijednost projekta iznosi 200.000 KM, s tim da UNDP i Grad izdvajaju po 100.000 KM. Rok za realizaciju projekta je 60 dana.

Direktor OŠ „Jovan Cvijić“ Mila Čudić Nikić, kaže da je sanacija objekta škole od izuzetne važnosti za sve učenike koji pohađaju ovu školu, jer će, po završetku radova, uslovi za izvođenje nastave biti daleko bolji, a učionice toplije i ugodnije za rad.

Podsjetimo, OŠ “Jovan Cvijić” je u posljednjoj akciji Gradske uprave “Biramo najuređenije” proglašena za školu sa najljepšim školskim dvorištem.

Inače, škola je sagrađena 1932. godine, a novi dio škole podignut je 1967. godine. Danas školu pohađa 630 učenika u 28 odjeljenja, a u školi je organizovan i produženi boravak za učenike nižih razreda.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!