Vučić: Tražili su od nas da privedemo Dodika

752

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić sinoć je rekao da je prošle godine od Beograda traženo da privede predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika zbog, kako je rekao, “ne znam neke vile”

“Bio je zvaničan zahtev za privođenje predsednika Republike Srpske prije godinu dana. Zamislite da Srbija privodi predsednika Republike Srpske. Jeste li vi normalni? Šta hoćete, da pravimo granicu onakvu kakva je nekada ranije pravljena? Da ne puštamo naš narod da uđe u Srbiju, da ne damo našem narodu koji hoće da ide u Srpsku i u BiH da pređe granicu? Tako nešto se nikada neće dogoditi”, poručio je Vučić.

On je, gostujući u emisji Televizije “Hepi”, najavio je da će sa predsjednikom Republike Srpske dogovoriti da u aprilu, za kada je najavljena njegova posjeta Mostaru, zajedno posjete srpski dio Hercegovine i da vidi kako Srbija može da pomogne tom kraju.

“Dogovoriću sa predsjednikom Dodikom da zajedno posetimo srpski dio Hercegovine, šta on odredi, Trebinje, Gacko, Bileću, Nevesinje. Mislim da Srbija gradi vrtić u Trebinju. To je ono što mi možemo da pomognemo. Ne možemo da pomognemo u oružju, ali možemo školama, vrtićima, univerzitetima”, rekao je Vučić.

On je rekao i da je njegovo mišljenje da je neko snažan koliko zna, te da stoga Srbija podržava rad “Andrićevog instituta” u Višegradu i, kako je naglasio, nema nikakav problem sa tim.

“Pomagaćemo Republiku Srpsku u skladu sa Dejtonskim mirovnim sporazumom, u skladu sa našim obavezama, u skladu sa tim koliko možemo, a, kao što vidite, možemo. Ljudi u Republici Srpskoj su zahvalni za to”, istakao je Vučić.

Na konstataciju da postoje stalni pokušaji destabilizacije Srpske, Vučić je naveo da ne sumnja da će takvih pokušaja biti, ali da je uvjeren da to nikome neće uspjeti.

“Nadam se da će svi u Republici Srpskoj da se ujedine, da to razumeju. Da se politički protivnici ujedine i da razumeju da je Republika Srpska najvažnija, prosto verujem u to”, rekao je Vučić.

Kada je riječ o kritikama najave donošenja deklaracije o interesima srpskog naroda, Vučić je naglasio da niko od onih koji su tako reagovali nije imao pojma ni šta će u deklaraciji da piše, da niko nije napisao ni slovo, a svi u regionu i u Srbiji su već pisali “kakva je to katastrofa”

“Pisali su da je to poziv na “veliku Srbiju”, a pojma nemaju”, rekao je Vučić.

On je rekao i da je “strašan zločin” to što Srbi žele da kažu da bi voljeli da pišu ćiriličnim pismom i da bi voljeli da koriste svoj jezik.

Na najavu voditelja emisije “Ćirilica” da je predsjednik Srpske Milorad Dodik njegov naredni gost, Vučić je rekao da Dodik možda svrati i kod njega i da je predsjednik Srpske, kao i sav srpski narod, dobrodošao u svoj Beograd i svoju Srbiju, javlja Srna.

PODIJELI

1 komentar

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!