Slovenci pobijedili Italijane i poveli Srbiju u četvrtinu finala

521

Reprezentacija Slovenije u futsalu pobijedila je Italiju sa 2:1 (0:1) i zajedno sa Srbijom iz A grupe plasirala se u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Ljubljani.

Prava drama je viđena u hali Stožice, svaki karton, a kamoli gol se gledao u trouglu tri selekcije, a na kraju su Slovenci preokretom izazvali veliko oduševljenje domaćih navijača.

Dvostruki šampioni Evrope vodili su golom Serdja Onorija u 4. minutu, da bi u finišu drugog poluvremena domaći tim napravio iznenađenje preko kapitena Igora Osredkara, koji je prvo izjednačio u 31. minutu, da bi minut prije kraja donio pobjedu.

Takav rezultat išao je u prilog srpskim futsalerima, koji će četvrti put u posljednjih pet kontinentalnih šampionata biti među osam najboljih, kao drugi iz grupe sa dva boda, dva manje od Slovenije, a jedan više od Azura.

Srpski futsaleri u ponedjeljak se sastaju sa Kazahstanom u četvrtfinalu EP, selekcijom od koje su izgubili na prošlom EP u Beogradu u borbi za bronzu.

Kazahstan je završio kao prvi u B grupi pobjedom nad Poljskom 5:1 i remijem sa viceprvakom Evrope Rusijom 1:1, javlja B92.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!