Kosmet: Plakati sa natpisima “10 godina okupacije KiM”

455

Na sjeveru Kosova i Metohije osvanuli su plakati sa natpisima “10 godina okupacije Kosova i Metohije” i na crnoj pozadini prikazane ruke sa lisicama.

Plakati su lijepljeni u centralnom dijelu sjeverene Kosovske Mitrovice, a pored srpskog ispisani su i na albanskom i engleskom jeziku.

Prištinska Koha ditore za plakate u sjevernom dijelu KiM kaže da je preko tih parola poslata poruka da je Kosovo i Metohija dio Srbije, da je okupirano od strane međunarodne zajednice.

List dodaje i da policija u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice nije imala nikakav odgovor povodom ovih plakata.

Koha piše i da je kanal RTK2, koji emituje program na srpskom jeziku, danas imao uobičajen program, bez ikakvih podsjećanja na desetogodišnjicu jednostrano proglašene nezavisnosti.

Navode i da je za taj kanal danas “potpuno običan” dan, a na programu nije prikazan logo koji bi pokazao da se radi o danu kada je prije 10 godina samoproglašena nezavisnost.

Kažu i da je čas u školama na području čitavog KiM trebalo da počne pričom o nezavisnosti, ali to nije bio slučaj u školama u Gračanici.

“Svako može da slavi ono što hoće, ja sa nezavisnošću Kosova nemam ništa, poštujem državu Srbiju”, rekao je prištinskom listu jedan od građana, javlja RTS.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!