Prointer obezbijedio Robokids Centru najsavremeniju opremu

810

Prije nešto više od mjesec dana, Banjaluka je postala jedini grad u BiH sa ROBOKIDS Centrom za naprednu STEM edukaciju djece i mladih. U pitanju je projekat čiju su vrijednost prepoznali i podržali brojni donatori, među kojima je naјznačajniji Prointer, jedna od vodećih regionalnih IT kompanija.

Ovo je još jedan u nizu s projekata koje Prointer podržava u okviru svoje misije donošenja korisnih i stručnih znanja iz oblati IT-a i generalno nauke, primjenjivih u praksi. Cilj ovakvih i sličnih projekata je motivisanje mladih za zanimanja budućnosti. Predviđanje da će od 50 globalno najtraženijih profesija do 2020. godine čak njih 42 biti iz STEM oblasti, jasan je pokazatelj koliko je važno ići upravo u tom pravcu.

-Ono što je nekada bilo predmet naučne fantastike, danas je dio naše stvarnosti. Uz ekspanziju razvoja tehnike i tehnologije, stara zanimanja izumiru, zamjenjuju ih nova, modernija. Da bismo išli u korak s vremenom, te bili u mogućnosti da odgovorimo zahtjevima tržišta, a u skladu sa svjetskim praksama, moramo pružiti priliku mladima da uče, razvijaju se, edukuju. Upravo zato smo podržali ROBOKIDS Centar, te ga opremili inovativnim uređajima kao što su Cisco Spark board-ovi, apsolutna novina na tržištu, objašnjavaju iz Prointera, inače Zlatnog sponzora ovog edukativnog Centra.

Robokids_1

Bežični pametni uređaji koji nude veliki broj funkcija i mogućnosti, samo su djelić svega onoga što je dostupno posjetiocima ROBOKIDS-a, a pri tome olakšava proces učenja i razvijanja kreativnih potencijala svakog pojedinca.

-Želimo da dostupna tehnološka dostignuća iskoristimo na najbolji način – kako bismo pokazali mladima da je znanje i u modi i na cijeni, te da je učenje kontinuiran proces koji može biti zabavan i u konačnici pomoći svakome da ostvari sve svoje želje, ciljeve i planove, te se nadamo da ćemo u tome i uspjeti, kazali su iz ove kompanije.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!