Djevojčica iz Indije 6 sati pjevala na 102 jezika (VIDEO)

664

Suchetha Satish, 12-godišnjakinja Indijka s adresom u Dubaiju, nedavno je istovremeno oborila dva Ginisova rekorda pjevajući pjesme na čak 102 različita jezika tokom koncertnog nastupa koji je trajao impresivnih šest sati i 15 minuta.

Učenica 7. razreda Indijske škole u Dubaiju za nastup se počela pripremati prije godinu dana. Već je ranije pjevala na nekoliko različitih indijskih jezika i engleskom, a strani jezici su je, kaže, oduvijek fascinirali, pišu 24sata.

Ovo je bila jedinstvena prilika da ih nauči što je više moguće. Nastup za rekord otpjevala je 25. januara pred publikom u indijskom konzulatu u Dubaiju.

– Prva pjesma koju sam naučila pjevati na stranom jeziku bila je na japanskom. Prijateljica mog oca, japanska dermatologinja, u Dubai je došala prije jedne godine. Došla je kod nas i zapjevala tu pjesmu na japanskom, što mi se jako svidjelo – ispričala je Suchetha, prenosi Oddity Central.

Od tada je učila pjesme na arapskom jer je isti jezik počela učiti i u školi. Potom se odlučila na Tagalog, jezik kojim govore brojni filipinski iseljenici u Dubaiju. Svake sedmice naučila bi novu pjesmu na drugom jeziku i sjetila se da bi mogla konkurisati za rekord ako nastavi tim tempom.

– Obično mi treba dva sata da naučim pjesmu. Ako je izgovor lakši, mogu jako brzo naučiti, još ako nije duga, gotova sam za pola sata – priča ova djevojčica. Najteže joj je, kaže, bilo pjevati na mađarskom, francuskom i njemačkom pa je te pjesme trošila i po dva dana.

Najdraži su joj stihovi na maorskom, armenskom i slovačkom jeziku.

Prethodne rekorde držali su Indijac Kesiraju Srinivas, poznat kao Ghazal Srinivas, koji je 2008. pjevao pjesme na 85 jezika, te Rumunjka Andra Gogan koja je pjevala tri sata i 20 minuta i postavila letvicu za najduži koncert koji je otpjevalo dijete, javlja Fokus.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!