Prvenstvo za šarplanince u nedjelju na “Akvani”, ulaz slobodan

798

XIII klupsko prvenstvo za šarplanince u Republici Srpskoj biće održano 25.2.2018. (nedjelja) od 10 časova na terenu vodenog parka „Aquana“, Aleja Svetog Save 80, Banja Luka.

Organizator izložbe je Šarplaninac klub „Krajina“ Banja Luka.

Pokrovitelji manifestacije su Grad Banja Luka, Kinološki savez Republike Srpske, Kinološki savez Srbije, Metromedia, Studio Design.

Na  XIII klupskom prvenstva za šarplanince u Republici Srpskoj učestvovaće takmičari iz Srbije, Hrvatske, Mađarske, Slovenije, Austrije, Bosne i Hercegovine, Češke, Italije, Slovačke i Makedonije. Ove godine imamo preko 100 prijavljenih pasa rase Šarplaninac, a procjena je da će biti između 1000 i 2000 posjetilaca po iskustvima iz proteklih godina, navode organizatori.

Ulaz je besplatan.

Šarplaninac klub “Krajina” svake godine radi na kinološkom usavršavanju svojih članova, radi se na poboljšanju kvaliteta jedinki koje su evidentirane u našim registrima, ostvaruje međunarodnu saradnju sa drugim kinološkim klubovima i trudimo se biti pozitivan primjer sličnim udruženjima.

Cilj izložbe je doprinos očuvanju ove autohtone rase, edukacija, sklapanje prijateljstava, upoznavanje javnosti sa bogatstvom koje ova rasa nudi i razmjena pozitivnih iskustava.

Da bi izložba u potpunosti bila na visoko kvalitetnom nivou angažovano je troje kinoloških sudija:

– Tomislav Čanić (RS/BiH),
– Dražen Vučak (SRB),
– Miloš Marković (SRB),
– Dino Haračić (BiH).

Psi će se takmičiti u sljedećim razredima:

– 3-6 mjeseci, 6-9 mjeseci, 9-12 mjeseci, 12-18 mjeseci, preko 24 mjeseca, razred Šampiona, rezred Veterana.

Na izložbi se biraju mladi i zreli klupski pobjednik po razrednim kategorijama (mužijak i ženka), „naj beba“ (mužijak i ženka), najljepši parovi, grupe potomaka i odgajivačke grupe.

(Uno portal)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!