Zabavne činjenice o romantičnim komedijama

437

Pročitajte neke od najzanimljivijih činjenica o kultnim romantičnim komedijama koje su nas inspiirisale da vjerujemo u ljubav.

Zgodna žena 

Originalni scenario za ovaj film, koji je bio nazvan 3000, nije podrazumijevao ljubavnu priču. Prvobitan scenario nije imao srećan kraj, a govorio je o paru koji je proveo zaljubljenih nedjelju dana zajedno, ali su ih životne okolnosti natjerale da se njihov odnos završi u suzama bez ikakve nade da kasnije opet budu zajedno.

 Doručak kod Tifanija

Truman Kapoti koji je napisao roman Doručak kod Tifanija, izričito je zahtijevao da u filmskoj adaptaciji njegovog djela, glavnu ulogu igra Merilin Monro. Producenti ga nisu poslušali i angažovali su Odri Hepbern. Kada je saznao za ovu odluku, Kapoti je smatrao da je nasamaren i da je njegovo djelo u potpunosti uništeno. Desilo se upravo suprotno, jer Doručak kod Tifanija se smatra jednim od najboljih filmova svih vremena.

Kada je Hari sreo Sali 

Kada se režiser Rob Rajner, poćetkom osamdesetih razveo, ubrzo je upoznao scenaristkinju Noru Efron. Zaljubili su se, a njihov odnos ih je inspirisao da snime film Kada je Hari sreo Sali. Rob je režirao, dok je Nora napisala scenario, baziran na njihovoj ljubavnoj priči.

U stvari ljubav

Snimci sa aerodroma Hitrou, na početku i na kraju filma su zapravo snimci običnih ljudi. Režiser Ričard Kurtis je nedjeljama, sakrivenom kamerom snimao scene kada se voljene osobe rastaju ili dočekuju. Želio je da prikaže iskrene emocije kod ljudi. Ono što mu je predstavljalo problem je to što su njegovi kamermani morali kasnije da jure ljude po aerodromu kako bi ih pitali za dozvolu da mogu da ih ubace u film. (City magazin)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!