Poreska uprava: Obveznici da poštuju rokove iz Poreskog kalendara

379

Poreska uprava Republike Srpske poziva poreske obveznike u Srpskoj da poštuju rokove definisane u “Poreskom kalendaru za 2018. godinu”, te da na vrijeme podnose poreske prijave, ali i da u zadatim rokovima plate zakonski propisane poreske obaveze.

Poreska uprava Republike Srpske objavila je na svojoj zvaničnoj internet stranici “Poreski kalendar za 2018. godinu”, u kojem sva pravna lica, preduzetnici i fizička lica – građani mogu vidjeti rokove za podnošenje poreskih prijava, ali i plaćanje poreskih obaveza.

“Kažnjavanje nije cilj Poreske uprave Republike Srpske, već da bude partner i institucija koja stoji na raspolaganju poreskim obveznicima”, ističe se u saopštenju Poreske uprave Republike Srpske.

Iz Poreske uprave Republike Srpske podsjećaju da početkom svake godine objavljuju “Poreski kalendar” sa ciljem da se poreskim obveznicima pomogne u pravovremenom izvršavanju njihovih poreskih obaveza, kako bi izbjegli eventualne sankcije zbog propuštanja rokova.

Pravna, fizička lica i preduzetnici na početnoj strani internet stranice Poreske uprave Republike Srpske u rubrici “Poreski kalendar”, između ostalog mogu pogledati kada ističu rokovi za podnošenje godišnjih i mjesečnih poreskih prijava, prijava za takse i naknade, kao i za plaćanje prijavljeih obaveza.

U okviru “Poreskog kalendara” poreskim obveznicima je u posebnoj koloni naznačena i vrsta prihoda koji se uplaćuje, ali i da li se sredstva uplaćuju na račun javnih prihoda Republike Srpske ili opštine, grada, te obrazac na kojem se prijava podnosi, javlja Srna.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!