Obnovljen objekat Muzičke škole: U planu Grada sanacija više škola

677

Objekat Muzičke škole “Vlado Milošević” obnovljen je u okviru projekta “Zeleni ekonomski razvoj”, koji sprovodi UNDP, uz podršku Vlade Švedske i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske.

Objekat Muzičke škole “Vlado Milošević” obnovljen je u okviru projekta “Zeleni ekonomski razvoj”, koji sprovodi UNDP, uz podršku Vlade Švedske i Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost Republike Srpske.

U gradu djeluje četrdesetak osnovnih i srednjih škola, Centar za predškolsko vaspitanje i obrazovanje i više javnih i privatnih univerziteta, Dom zdravlja sa nizom svojih ambulanti porodične medicine i više drugih zdravstvenih ustanova. Većina tih objekata je starija i zahtijeva rekonstrukciju, obnovu ili temeljnu gradnju. Nekoliko objekata je rađeno prošle godine, a veliki broj njih planiramo u ovoj godini – rekao je gradonačelnik Radojičić i naveo da su partneri Grada u tom poslu Fond za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost, UNDP, pojedine ambasade i druge međunarodne organizacije.

Radojičić je podsjetio da je prošle godine kroz projekat energetske efikasnosti u Banjoj Luci završen objekat Osnovne škole „Aleksa Šantić“ i Doma zdravlja, a da su u toku radovi na školi „Jovan Cvijić“.

-Očekujemo da se u potpunosti odobre i započnu projekti na osnovnim školama „Vuk Karadžić“ i „Desanka Maksimović“ kroz sufinansiranje, a sa svoje strane Grad će sredstvima iz budžeta finansirati radove na barem šest osnovnih škola i srednjoj Elektrotehničkoj školi – naveo je Radojičić.

Prema njegovim riječima, potrebe su znatno veće i zato nam je drago kada imamo partnere.

-U fazi smo procjene raspodjele sredstava za osnovne škole i očekujemo da bi taj posao mogli završiti sljedeće sedmice – istakao je Radojičić i dodao da je prošle godine nadležno odjeljenje uradilo kompletno snimanje i sačinjen je čitav elaborat o stanju u svim školama u Banjoj Luci.

Uglavnom, kako je istakao – puno je zahtjeva i za sada je u budžetu planirano 100.000 KM za finansiranje manjih zahvata na školama i odvojeno sredstava za sufinansiranje radova.

Svečanost u Muzičkoj školi
Današnjoj svečanosti povodom završetka obnove Muzičke škole, uz učenike i rukovodstvo škole, prisustvovali su i ambasador Kraljevine Švedske u BiH Anders Hagelberg, pomoćnik ministra za osnovno i srednje obrazovanje u Vladi RS Radmila Kocić-Ćućić, te direktor Fonda za zaštitu životne sredine i energetsku efikasnost RS Srđan Todorović. Uručene su i zahvalnice za doprinos radu i razvoju škole.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!