Čubrilović: DNS-u treba da pripadne jedno od dva pojedinačna kandidatska mjesta

739

Demokratskom narodnom savezu (DNS) bi trebalo da pripadne mjesto kandidata za predsjednika Republike Srpske ili za srpskog člana Predsjedništva BiH, izjavio je zamjenik predsjednika stranke Nedeljko Čubrilović nakon sjednice Glavnog odbora DNS-a.

Čubrilović rekao je da je na sjednici Glavnog odbora održanoj u Bijeljini razmotrena platforma stranke sa kojom će DNS stupiti u pregovore sa koalicionim partnerima početkom iduće sedmice.

Čubrilović je rekao da je cilj DNS-a da u Narodnoj skupštini Republike Srpske na predstojećim izborima osvoji 12 ili više poslaničkih mjesta, a u Parlamentarnoj skupštini BiH dva mandata.

Komentarišući najavu koalicionog partnera SNSD-a da će imati svoje kandidate za predsjednika Republike Srpske i člana Predsjedništva BiH, Čubrilović je rekao da je stav DNS-a da se ne ide sa ucjenom.

“Ukoliko SNSD bude izričit s tim u vezi, ja danas ne mogu da kažem da će DNS da odustane od svog stava. Postoje razne mogućnosti, a pregovori počinju početkom sljedeće sedmice na kojima ćemo biti upoznati sa stavovima i pozicijom SNSD-a. Konačan stav ćemo zauzeti na Predsjedništvu stranke, onda kad budemo znali njihov konačan stav”, rekao je Čubrilović.

Govoreći o platformi DNS-a, Čubrilović je rekao da su njome obuhvaćene sve oblasti, te izrazio uvjerenje da će članovi Glavnog odbora, ali i svi akteri koji budu učestvovali u njenoj prezentaciji naći način kako da to što je moguće bolje približe glasačima.

Čubrilović je istakao da je Glavni odbor stranke danas potvrdio formiranje Centralnog izbornog štaba koji već uveliko radi i koji je iznio način metodologije rada na osnovu kojeg će DNS biti organizovan u cijeloj Republici Srpskoj i BiH.

On je naveo da Centralni izborni štab ima petnaestak članova, a postojaće i regionalni kao i lokalni štabovi koji već rade.

Čubrilović je rekao da je na sjednici Glavnog odbora prihvaćena i izmjena jednog člana Statuta čime je data mogućnost da se poveća broj članova Predsjedništva stranke, s obzirom da ovih dana i narednih mjeseci stranci pristupa veliki broj uglednih članova.

“Prihvatili smo danas i novi logo stranke, koji je moderniji”, rekao je Čubrilović.

On je istakao da DNS nije uključen ni u kakve “blokovske podjele” i izbjegava, kako kaže, da nekoga naziva kriminalcima, izdajnicima…

“DNS ne želi da učestvuje u tome”, poručio je Čubrilović.

Sjednicom Glavnog odbora DNS-a predsjedavao je lider stranke Marko Pavić.

(Srna)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!