Saopštenje trenera i direktora OKK Borac

458

Nakon što su igrači KK Borac stupili u štrajk, saopštenjem za javnost se oglasio trener i direktor kluba.

Igrači KK Borac su poručili da neće igrati nedeljni meč protiv Varde ukoliko se ne ispune njihovi zahtjevi, te da će biti sramota ako se na istu pošalju juniori, što bi „bilo poniženje za klub, ali i grad sa 200.000 stanovnika“.

Direktor i trener OKK Borac Bojan Božić poslije ponoći se oglasio saopštenjem, koje prenosimo u cijelosti:

Poštovani košarkaši Omladinskog košarkaškog kluba Borac,

Obraćam Vam se povodom Vašeg saopštenja koje je 17. marta 2018. godine objavljeno u pojedinim banjalučkim medijima. Kao prvo, u dopisu koji ste poslali određenim medijskim kućama, navedeno je da klubu postavljate ultimatume koji moraju da budu ispoštovani kako biste nastupili na utakmici protiv Varde HE, koja se igra u nedjelju.

Postavljam pitanje zašto postavljate bilo kakve ultimatume kad su prema Vama izmirene sve obaveze propisane Ugovorom kada je u pitanju dosadašnji tok sezone?

Kao drugo, u Vašem saopštenju navodite da zahtijevate promjenu klupskog Statuta. Pitam Vas, ko od igrača ima legitimno pravo da mijenja dokument koji je u striktnoj nadležnosti Skupštine, odnosno najvišeg zakonodavnog organa kluba?

Dalje u svom dopisu navodite da nećete da odigrate utakmicu protiv Varde HE, kao ni ostale do kraja takmičarske sezone, dok se Vaši zahtjevi ne ispune. Pitam Vas, da li ste upoznati da je svojevoljno neodigravanje utakmice IZDAJA INTERESA kluba i da li ste svjesni kakve konsekvence po klub ima neodigravanje prvo jedne, a potom i druge utakmice? Da li ste svjesni da neodigravanje jedne utakmice za posljedice ima poraz službenim rezultatom i oduzimanje jednog boda, a druge automatsku diskvalifikaciju iz takmičenja?

Takođe, navodite da je sramotno što će klub umjesto Vas koji nećete izaći na parket dvorane Borik poslati juniore. Krajnje je degutantno i bezobrazno na takav način vrijeđati svoje mlađe drugare koji su nedavno osvojili srebrnu medalju u šampionatu Republike Srpske i koji su spremni da iskrvare za klub u ovim trenucima.

Ne vrijeđate svojim stavom samo njih, nego isto tako rad i trud njihovog trenera, koji je, ne zaboravite i Vaš pomoćni trener. Pitam Vas, zar sramotnom smatrate činjenicu da u ovom gradu postoje djeca koja su spremna da zaigraju za svoj voljeni klub u teškim trenucima, bez ijednog ultimatuma ili zahtjeva?

Pojavu koji Vi smatrate sramotnom, mi smatramo pohvalnom i vrijednom divljenja. Pri tome, kad već spominjete juniore, ne zaboravite da ste, ne tako davno, i Vi bili juniori i da je većini Vas pružena šansa da zaigrate u crveno-plavom dresu kada niste imali nijednu seniorsku utakmicu u svojim karijerama i pri tome bili istrpljeni po pitanju svih Vaših grešaka i dječijih bolesti koje ste iskazivali na terenu.

U svom dopisu takođe ste rekli da tražite da pojedini članovi Skupštine koji ne prihvate Vaše zahtjeve podnesu neopozive ostavke. Zaboravljate, pri tome, da su ti isti članovi Skupštine koje želite da smijenite omogućili da nesmetano privedete protekle dvije sezone kraju, izdvajajući sredstva za prevoz, opremu, hranu… iz vlastitih džepova, a pri tome insistirali da se njihova imena ne spominju javno.

Napominjem i da je prije Vas mnogo igrača nosilo dres Borca i nikada nisu postavljati ultimatume klubu za koji igraju. Svi mi smo samo mali dio velike tradicije sa kojom niko ne treba da se poigrava na ovakav način.

Na kraju, treba reći da postoje košarkaši Borca koji su u ovom trenutku članovi seniorskog pogona a koji će u nedjelju zaigrati bez najmanje želje za bojkotom.

Ukratko, treba reći, da se razjasni bilo kakva dilema, na terenu Borika će biti igrači Borca!

Ovog puta pozivam sve navijače da nam svojom nesebičnom podrškom sa tribina, kakvu su nam pružali i do sada, pomognu do kraja sezone. Banjalučka košarkaška publika prepoznaje želju, volju, rad, trud i borbu i niko ne sumnja da će tako biti i do kraja ove sezone.

SVI U BORIK – IGRA BORAC!

Srdačan pozdrav, direktor OKK Borac Bojan Božić

Izvor: Mondo

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!