Ubjedljiva pobjeda Vladimira Putina

354

Na osnovu prebrojanih 40 odsto glasova, aktuelni predsjednik Ruske Federacije Vladimir Putin osvojio je 74,22 odsto glasova na predsjedničkim izborima, saopšteno je iz Centralne izborne komisije (CIK).

Prema podacima CIK-a, kandidat Komunističke partije Rusije Pavel Grudinin osvojio je 14,3 odsto glasova, a kandidat Liberalnodemokratske partije Vladimir Žirinovski 6,51 odsto.

Ruski predsjednik Vladimir Putin izjavio je večeras da su rezultati predsjedničkih izbora, na kojima je ostvario ubjedljivu pobjedu, priznanje njegovom radu.

Obraćajući se građanima na Crvenom trgu u Moskvi, Putin je rekao da u rezultatima glasanja vidi povjerenje i nadu u razvoj zemlje i pozvao da se sačuva jedinstvo.

Putin je poručio da Rusiju čeka divna budućnost ako narod bude jedinstven.

“Rezultati današnjih izbora su priznanje onoga što je postignuto u proteklim godinama, uprkos teškim uslovima”, rekao je ruski predsjednik.

Putin je zahvalio svima koji su podržali njegovu kandidaturu na izborima za predsjednika Rusije.

“Hvala za rezultat”, rekao je Putin, koji je prije odlaska sa pozornice sa građanima uzvikivao “Rusija, Rusija!”.

U Rusiji se danas obilježava Dan prisajedinjenja Krima.

Vučić čestitao Putinu

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić čestitao je večeras Vladimiru Putinu povodom reizbora na mjesto predsjednika Rusije i poželio da nastavi odlučno da vodi Rusiju putem napretka.

“Primite iskrene čestitke za ponovni izbor za predsednika Ruske Federacije, uz najbolje želje da i dalje odlučno vodite Vašu zemlju čvrsto utemeljenim putem napretka, na dobrobit svih njenih građana”, navodi se u čestitki.

Vučić ističe da je uvjeren da će Putin svojim izvanrednim talentom lidera, uz jasnu viziju i jaku volju, kao i odgovornost i posvećenost u radu nastaviti da postiže uspjehe u rješavanju svih važnih pitanja za Rusiju, kao i u ispunjavanju planova za njen dalji sveobuhvatni razvoj, saopšteno je iz kabineta predsjednika Srbije.

“Srbija je iskren prijatelj i pouzdan partner Rusije i možete se osloniti na naš doprinos produbljivanju saradnje, kao i na zalaganje za ostvarivanje zajedničkih projekata. Uveren sam da ćemo, uz međusobno razumevanje, stvarati bolje uslove za generacije koje dolaze”, naveo je Vučić.

Predsjednik Srbije je ukazao da je zahvalan Putinu za njegov lični doprinos jačanju tradicionalnog i istinskog prijateljstva Srbije i Rusije, kao i odbrani državnih interesa Srbije, koja se ogleda i kroz podršku u UN, kao i u svim drugim međunarodnim organizacijama u kojima Srbija štiti svoj integritet, ugled i slobodarsku tradiciju.

“Želim Vam da Vas, uz uspeh na odgovornoj dužnosti, prate dobro zdravlje i sreća u ličnom životu. Nadam se dragi prijatelju da ćete nam i u novom predsedničkom mandatu učiniti čast i ponovo posetiti Srbiju, jer je svaki susret sa Vama prilika za dragocene razmene mišljenja i mudre savete”, navodi se u čestitki Vučića.

(Srna)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!