Večeras u Banjaluci dvije humanitarne manifestacije

422

Udruženje roditelja djece oboljele od malignih bolesti „Iskra“ u saradnji sa Narodnim pozorištem Republike Srpske organizuje humanitarnu manifesaciju “Veče folklora”.

Manifestacija će biti održana u nedjelju 18. marta  u 19 časova u Velikoj sali Narodnog pozorišta RS.

Učestvuju: KUD “Knežica”, KUD “Slavko Mandić” Laktaši, KUD “Budućnost” Glamoč,

KUD “Zalužani”, KUD “Mira Lukač” Drvar, KUDM “Bosiljak” Derventa i ANI “Lijevče” Razboj – Srbac

Ulaznice po cijeni od 10 KM možete kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta Republike Srpske.

Sav prihod od prodatih ulaznica ide za pomoć u radu Udruženja “Iskra” i Roditeljske kuće.

U nedjelju, 18. marta, sa početkom od 20 časova, u Banskom dvoru biće održan humanitarni koncert pod nazivom „Pobijedimo Laforu“. 

Organizator koncerta je Gradski tamburaški orkestar, uz koga će učestvovati Gradski hor Jazavac, pod dirigentskom palicom Zlatana Mirića.  Za ovu priliku je pripremljen bogat program, koji čine kompozicije popularne, evergrin, filmske muzike, ali i tradicionalne tamburaške kompozicije.

Kao solisti nastupaju Aleksandra Radović, Aljoša Đumić, Anica Zrilić i Srđan Pažin.  Specijalni gost koncerta je Maša Ćoćkalo, koja će otpjevti „Tacinu himnu ljubavi“, koju je banjalučki kompozitor Mladen Matović upravo posvetio porodici Gajić i njihovoj upornoj borbi da opaku bolest učine izlječivom.

Ulaznice za koncert su besplatne i njih publici poklanjaju Tropik maloprodaja, Unikredit banka, Afidea IMC, Banjalučka pivara, Banjalučka berza, Nova banka, Prvi test – My Prenetal i Advokatska kancelarija Svetozar P. Ivetić.

Publika će imati priliku nakon koncerta da lične priloge u donatorske kutije koje će biti postavljene u holu Banskog dvora i da kupi knjigu dr Snježane Gajić „Izgubila životnu bitku, a pobijediće Laforinu bolest“.

Sav prihod od sponzora koncerta, ličnih priloga publike na koncertu i od prodaje knjige ići će istraživačkom timu dr Berge Minasijana u Torontu, koji je vrlo blizu rješenja.

(Uno)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!