Klizište u Ponirskoj ulici najopasnije u gradu!

441

Klizište u Ponirskoj ulici u banjalučkom naselju Rebrovac ne miruje. Zemlja se pomjerila skoro dva metra, a mještani brinu za svoje kuće.

kliyiste ponirska (1)

“Zemljište non-stop klizi. Ja sam svaki dan tu, svaki dan pratim situaciju. Strah me, jer ta količina zemlje ide prema mom pomoćnom objektu, ide prema kući. Strah me da će i dalje zemlja od tog tereta početi da puca. Nije mi jednostavno, malo se tješim ali…”, ispričala je za ATV Gordana Diljević.

kliyiste ponirska (2)

Iskrivljeni dio puta u Ponirskoj je i danas blokiran. Gordanin sin, Sreten, kaže da je situacija svakog dana sve gora. Tvrdi da ih niko iz Gradske uprave već danima nije obišao.

“Sigurno jedno dva metra je spušteno. Ovo što su uradili, nasuli su nešto malo, ovaj posao čisto sumnjam da će se za pola godine uraditi”, navodi Sreten Pejaković.

Gradsko Odjeljenje za saobraćaj i puteve je procijenilo da je klizište u Ponirskoj najopasnije u gradu. Zato pripremaju trajno, a ne privremeno rješenje.

“Svjesni potencijalnih rizika, sve procedure su maksimalno ubrzane i od projektanta očekujemo da najkasnije do kraja ove sedmice izradi tehničko rješenje na osnovu kojeg bi mogli pristupiti sanaciji klizišta”, navode iz Uprave grada Banjaluka.

kliyiste ponirska (3)

Gradske vlasti poručuju mještanima da se strpe. Ali dok je klizište još aktivno i prekriveno snijegom, ruke su im vezane.

Stanovnici Ponirske ulice su skeptični prema svim obećanjima gradskih vlasti. Vjerovaće, kažu, da će klizište biti sanirano tek kada na licu mjesta budu vidjeli mašine.

(atvbl.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!