OKK Borac: Od bajke do košmara!

436

Bajkoviti početak sezone Omladinskog košarkaškog kluba Borac na vrhuncu aktuelne kampanje se pretvorio u košmar!

Nekadašnji košarkaški gigant duboko je podijeljen na svim frontovima. Članovi Skupštine ne mogu da se dogovore oko dnevnog reda, a kamo li oko koraka koji će klubu osigurati bolje sutra. Dva pokušaja održavanja sjednice najvišeg tijela su propala, čeka se treći.

Praktično identična situacija vlada i u Upravnom odboru, čija jedna struja traži smjenu predsjednika UO Nenada Ignjatića i trenera Bojana Božića.

Kriza je dodatno produbljena prethodnog vikenda, kada su prvotimci odbili da igraju utakmicu protiv Varde HE. Razloge su naveli u saopštenju za javnost, a glavni je da žele predstavnika u Skupštini.

Nekoliko mjeseci ranije – idila

A samo nekoliko mjeseci ranije u Ulici Sime Šolaje 7 vladala je prava idila. OKK Borac je jačao na svim poljima. Publika se vratila u “Borik”. Sponzorski pul se proširivao iz dana u dan. Ekipa je nizala pobjede i sa skorom 10-0 najavila pohod na šampionsku titulu u Srpskoj i plasman u bh. elitu.

Pa ipak, kola su krenula nizbrdo nakon što je trener Božić zbog kršenja klupske discipline iz tima odstranio Arsenije Vučkovića. Pojedinim članovima UO zasmetao je ovaj potez, pa su smijenili šefa struke. Predsjednik Ignjatić se nije složio sa tom odlukom, a igrači su stali uz Božića. Uz to, prvi čovjek Borca izdao je ispisnicu Vučkoviću, što je bio povod “opoziciji” da protiv njega podnese krivičnu prijavu.

Tako se došlo u pat poziciju, a čini se da nijedna strana ne samo da ne želi da popusti, nego nije spremna ni da sjedne za pregovarački stol i pokuša da pronađe izlaz iz ćorsokaka.

Ignjatić spreman da odstupi

Struja koja zagovara promjene i koja ima podršku većine sponzora navodno će se danas oglasiti saopštenjem za javnost. SrpskaCafe nezvanično saznaje da će u obraćanju javnosti kao dva glavna zahtjeva biti smjene Ignjatića i Božića, tj, da neće odstupiti od ranijih stavova.

S druge strane, Ignjatić je za naš portal izjavio da je optimista, da vjeruje u kompromis, ali i da je spreman da odstupi ukoliko to od njega bude zahtijevalo najviše klupsko tijelo.

– Postoje organi kluba koji su iznad Upravnog odbora. To je, naravno, Skupština, koja po Statutu bira članove UO. Ukoliko se na Skupštini donese takva odluka, ja sam spreman da odem. Moja ovlaštenja kao predsjednika su takva da nemam mogućnost da sam bilo šta rješavam. Iskreno, vječiti sam optimista i nadam se da ćemo pronaći rješenje. Ali, činjenica je da trenutna situacija u OKK Borac nije dobra – jasan je bio Nenad Ignjatić.

Igrači, bar za sada, neće mijenjati svoje stavove. Većina njih je bojkotavala sinoćnji meč protiv Varde HE, koja je savladana rezultatom 71:70. Na parketu je bio kvartet prvotimaca koji su činili Jovica Kecman, Vanja Samardžić, Dejan Barbarez i Sergej Pucar. Roster su popunili i juniori Aleksa Savić, Daniel Labus, Matej Milojević, Milan Popržen, te Danilo Vukajlović.

“Igrači nisu zauzeli ničiju stranu”

Košarkaši su odlučni u namjeri da nastave štrajk, ali vjeruju da će prevladati razum i da će dvije zaraćene strane pronaći zajednički jezik.

– Prije svega, želim istaći da smo Kecmanu mi savjetovali da nastupi protiv Višegrađana jer je riječ o igraču sa strane. Trojica prvotimaca su igrali i to je njihov izobr. Ostatak tima nije i neće dok se ne pronađe kompromis. Mi nismo zauzeli ničiju stranu. Neutralni smo i čekamo da sjednemo za stol. Samo, nas niko nije zvao. Niko nas nije kontaktirao nakon našeg saopštenja – izjavio je košarkaš Borca koji nije želio da objavimo njegovo ime.

(srpskacafe.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!