Saopštenje OKK Borac: Ko obmanjuje javnost?

448

Dio košarkaša Borca u ponedjeljak je pojedinim predstavnicima medija poslao saopštenje u kojem navode da neće igrati za klub sve dok su u njemu Nenad Ignjatić i Bojan Božić. Svoj stav su ponovili i u emisiji 5 do 7 emitovanoj istog dana na Alternativnoj televiziji, a povodom njihovog stava, saopštenjem za javnost oglasili su se predsjednik UO i trener i direktor kluba, koje Vam prenosimo u cjelosti.

Poštovani košarkaši i članovi Upravnog odbora OKK Borac,

Obraćamo Vam se saopštenjem za javnost povodom gostovanja jednog dijela prvotimaca na banjalučkoj Alternativnoj televiziji 19. marta 2018. godine i izjava pojedinih članova Upravnog odbora ranije tokom dana.

Kao prvo, napominjemo da igrači treba da se bave samo igrama na terenu, a ne politikom kluba i donošenjem odluka o sastavu Upravnog odbora i Skupštine ili mijenjanju Statuta kluba kao najvažnijeg klupskog dokumenta.

Želimo da odbacimo tvrdnju da je trener i direktor OKK Borac Bojan Božić rekao za dio igrača da su izdajnici kako je to predočeno javnosti. Naime, kroz više od 70 godina dugu istoriju kluba stav svih ranijih uprava prije nas bio je da je svojevoljno neodigravanje utakmice izdaja interesa kluba kakav je Borac, a biće stav i nekih narednih rukovodstava u bližoj ili daljoj budućnosti.

Takođe, navodimo da su igrači sami priznali da su prema njima izmirene sve dosadašnje obaveze koje su propisane Ugovorom potpisanim pred početak takmičarske sezone, te da sa te strane nije bilo razloga za bojkot utakmice sa Vardom HE.

Napominjemo dalje da u javnost izjavama izlaze Srđan i Peđa Lončar koji su, podsjetimo, već ranije napuštali klub zarad ličnih interesa, u trenucima kada su se za egzistenciju kluba borili samo Nenad Ignjatić i Bojan Božić, i kada je spomenutoj braći bilo predočeno da bi bili lideri jednog novog Borca koji treba da egzistira na zdravim osnovama.

Naglašavamo da Srđan i Peđa Lončar obmanjuju javnost izjavom da su na utakmici sa Vardom HE nastupila samo dvojica seniora jer svi koji bar malo prate klub znaju da su četvorica članova seniorskog pogona igrala na toj utakmici i time dokazala da ih ne interesuje ništa drugo osim terena i sportske borbe.

Želimo, takođe, da napomenemo da je gospodin Nenad Baroš, član Upravnog odbora OKK Borac, danas iznio neistine po pitanju “sjednice UO” jer ista nije ni održana. Naime, radilo se o neformalnom sastanku kojem nisu prisustvovali svi članovi UO, a po pitanju statusa Arsenija Vučkovića na kojem su pojedini članovi UO predsjedniku Ignjatiću saopštili da žele smjenu trenera Božića.

Spomenuti neformalni sastanak nikako ne može da se smatra relevantnim za bilo šta, a pogotovo da bude okarakterisan kao sjednica UO jer po Statutu kluba iste saziva predsjednik, a to ovdje nije slučaj.

Isto tako, napominjemo da se pojedini članovi Upravnog odbora predstavljaju kao Upravni odbor i javnost dovode u zabludu informacijom da Upravni odbor podnosi krivičnu prijavu protiv predsjednika istog, ne napominjući da se radi samo o pojedinim članovima UO, a po pitanju navodnog obeštećenja od 6000 KM koje nigdje nije navedeno kada je u pitanju ugovor sa spomenutim igračem.

Pojedini članovi UO govore o formiranju besplatne škole košarke, a ne navode ime inicijatora ideje. Isto tako, daju sebi za pravo da pričaju o radu besplatne škole košarke, a da zajedno nisu proveli ni 60 minuta sa polaznicima škole otkako je ista formirana.

Takođe, pitamo pojedine članove Upravnog odbora, da li se iko od Vas udostojio da se pojavi na juniorskom finalnom turniru za šampiona Republike Srpske?

Želimo, takođe, da pohvalimo igru košarkaša Borca koji su nastupili na utakmici protiv Varde HE, na kojoj su se istakli članovi naših mlađih kategorija, koji su potvrdili da su temelj kluba i da se kuća gradi od temelja, a ne od krova. Smatramo da je gromoglasna podrška publike koju su dobili u dvorani Borik dovoljno rekla – slika govori uvijek više od riječi.

Na kraju, želimo da kažemo da nam je žao što pojedini članovi Upravnog odbora obmanjuju dio prvotimaca i time direktno utiču na donošenje njihove odluke o nastupanju ili nenastupanju u dresu Borca.

Srdačan pozdrav,

Predsjednik OKK Borac Nenad Ignjatić

Direktor OKK Borac Bojan Božić

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!