Plesni klub Gema proslavio jubilej: Ljubav utkali u svaki korak

578

Svečanom akademijom u prepunom amfiteatru Univerziteta za poslovne studije Plesni klub “Gema”, kroz koji je prošlo više od 20.000 plesača, obilježio je tri decenije uspješnog rada.

Posjetioci svih uzrasta uživali su u ponedjeljak uveče u plesnom spektaklu ispunjenom igračkim umijećem i atraktivnim koreografijama. Amfiteatar je pretvoren u plesni podijum, na kojem se plesačima pridružila i publika. Iz “Geme” poručuju da su dosadašnji rad i priznanja veliko ohrabrenje, ali i obaveza da sa puno pozitivnih emocija gledaju u prošlost i hrabro misle na budućnost.

– Stvaramo bolju budućnost, a ova nasmijana lica najbolje govore o našem zajedničkom uspjehu – kazao je predsjednik kluba “Gema” Velibor Srdić.

Iz “Geme” poručuju da je ples stil života, jer za mnoge ljude okupljene oko ovog kluba, koji ima više od 450 članova, dan počinje i završava se plesom. Filmski vremeplov odveo je  publiku 30 godina u prošlost, a smjenjivale su se i čestitke bivših članova sa svih kontinenata.

– Vidjeli smo neke plesače koji žive u inostranstvu, pa je naša sreća i rođendanska proslava sada još upečatljivija – rekao je sportski direktor kluba Velibor Srdić.

Iz Ministarstva porodice, omladine i sporta su poručili da pomažu rad pozitivnih sportskih priča, koje bilježe zapažene rezultate na domaćoj sceni, ali i u regionu, te na taj način promovišu svoj grad, ali i Republiku Srpsku.

– Pun amfiteatar pokazao je kvalitet i trud svih ovih godina Plesnog kluba “Gema”. Ministarstvo će im i ubuduće pomagati – kazao je pomoćnik ministra Dragan Jaćimović.

Podrška neće izostati ni od gradskog Odjeljenja za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

– Mnoge generacije Banjalučana su odrastale i odrastaće uz ovaj klub – kazao je načelnik Odjeljenja Dragan Banjac.

Nagrade

Talentovani plesači “Geme” osvojili su pregršt nagrada.

– Svake godine učestvujemo na Evropskom ili Svjetskom prvenstvu, te idemo po svim evropskim destinacijama. Jedna od najznačajnijih nagrada je Svjetsko prvenstvo u šoudensu održano u Njemačkoj 2016. godine, kada su Tamara Đaković i Vedrana Grbić osvojile peto mjesto, te 2003. godine kada je na Svjetskom prvenstvu u modernim plesovima Tea Koljančić zauzela u polufinalu deveto mjesto u kategoriji hip-hop solo za seniorke – kazao je Tihomir Stefanović.

(glassrpske.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!