Jubilej Banjalučke pivare: Otvorena izložba “Vijek i po pivarstva”

630

Povodom 145 godina rada Banjalučke pivare, danas je u holu ovog preduzeća otvorena izložba pod nazivom “Vijek i po pivarstva”, koja objedinjuje vrijednu istorijsku građu uz hroniku nastanka, razvoja i postignutih poslovnih rezultata.

Zamjenik gradonačelnika Srđan Amidžić rekao je da uz značajan jubilej, Banjalučka pivara treba da se ponosi kvalitetom piva za šta su dobili i brojne nagrade.

-To je ono šo je sigruno i to je ono što omogućava taj uspjeh trajanja ovako veliki broj godina – naglasio je Amidžić.

Prema njegovim riječima, Grad je veoma srećan što ima jednu ovakvu kompaniju.

-Vi ste jedan vrlo bitan prerađivački kapacitet kada je u pitanju ova regija i jedina pivara u Republici Srpskoj na koju možemo da budemo ponosni. Zapošljavate i značajan broj radnika, a svugdje gdje se pojavi Nektar pivo pojavi se i dio Banje Luke i na tome smo vam zahvalni – naveo je Amidžić. On je istakao i segment društvene odgovornosti Banjalučke pivare, koja podržava brojne festivale i aktivnosti iz više oblasti.

Današnju izložbu otvorio je generalni direktor Banjalučke pivare Nikolas Peni, koji je uručio i zahvalnice za nesebičan doprinos u kreiranju  postavke, kao i onima koji će pomoći u njenoj promociji i prezentaciji. Između ostalih, zahvalnicu je dobio i gradonačelnik Banje Luke Igor Radojičić.

Izložba je postavljena u holu Upravne zgrade Banjalučke pivare i biće otvorena za sve posjetioce.

Banjalučka pivara je kompanija sa 145 godina dugom tradicijom u proizvodnji piva, uspješnog poslovanja, a ujedno je i jedini proizvođač piva u Republici Srpskoj kao i jedna od najvećih kompanija u prehrambenoj industriji Bosne i Hercegovine koja zapošljava preko 270 radnika.

Sa velikom svečanosti “145 godina pivarstva” Banjalučka pivara obilježava dugu tradiciju u proizvodnji piva, ujedno slavi pivarsku industriju koja je gotovo vijek i po okosnica razvoja Banjalučke regije, siguran posao i izvor stalnih prihoda za stotine radnika koji su prošli kroz njene proizvodne pogone, ali slavi i grad u kome je nastala i rasla zajedno sa njim.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!