Pet trikova da otjerate mrave iz kuće

674

Dođu u našu kuću, namnože se i čini nam se da nikako ne možemo da izađemo sa njima na kraj.

A koliko se samo iznervirate kada ostavite zrnce nečeg slatkog bilo gdje u kuhinji! Za pola sata, to mjesto je potpuno prekriveno mravima.

Dođe vam da sve držite u frižideru. Mada, pitate se da li je hrana i tamo bezbjedna.

Pokušavamo sve i svašta, zovemo stručnjake za dezinsekciju. Rezultat – kuća je naprskana nekakvim otrovima a mali podstanari, živi, zdravi, kao da se ništa nije desilo!

Došlo je proljeće i eto ih opet! Ovog puta, nemojte prskati svoj dom otrovima, probajte da ih se riješite na prirodniji način.

Evo nekoliko savjeta kako da to uradite:

CIMET – Mravi ne vole miris cimeta i bježe od njega.

Pospite cimet u prahu po mjestima na kojima se pojavljuju. Kada shvate da je cijela kuća “okađena” cimetom, pobjećiće napolje.

NANA – Mravi beže od mirisa nane. Stavite vrećice čaja od nane na mjesta gdje mravi obično ulaze, to će ih držati dalje od vašeg doma.

SIRĆE – Pomiješajte alkoholno sirće sa vodom, sipajte sve u plastični raspršivač i naprskajte svuda gdje ste ih primjetili. Ako je potrebno, ponavljajte postupak na nekoliko dana, dok mravi ne odu.

GRIZ – Pospite griz (može i krupno mljeveni pirinač ili kukuruz) na mesta koje mravi posjećuju. Kada mrav pojede zrnce griza, ono će da nabubri, pa će mrav uginuti.

LIMUN – Poput sirćeta, limun veoma smeta mravima. Pomiješajte ga sa vodom i poprskajte po glavnim mjestima okupljanja mrava.

(alo.rs)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!