Mile Kekin: Opet se borimo s boginjama i fašizmom

953

Zagrebački pank bend Hladno pivo obilježava 30 godina rada, a frontmen tog sastava Mile Kekin za N1 kaže da se boji da na ovim prostorima vrijeme nije stalo, nego da ide unazad.

Hladno pivo već 30 godina “upire prstom” u sve društvene dekadencije, a Kekin smatra da na ovim prostorima neće ponestati inspiracije za tako nešto.

“Bojim se da neće. Ono što me najviše šokira je aktuelnost nekih prastarih pjesama. Prvo pomislim da je ovdje vrijeme stalo, a onda mi se čini da se vrti unatrag. Evo sad se tako opet borimo s boginjama i fašizmom, Srednji vijek se vraća u punom sjaju”, ističe Mile.

Bend iz zagrebačkih Gajnica postao je jedan od sinonima rokenrola, a njihov frontmen kaže da je svejedno da li se svira u “podzemlju” ili na veliki binama.

“Svejedno gdje se svira. Gledao sam System of a Down na velikoj bini i nisam imao osjećaj da su zbog toga manje dobri. Bend treba da svira gdje ima publike. Nikad nisam htio da budem dio podzemlja, ne zanima me da budem kultni izvođač. Mi smo odavno prerasli te dječije bolesti. Na nama je da preobratimo mejnstrim publiku i dobro nam ide”, naveo je Kekin.

Mile najavljuje i da će krajem godine izdati solo album.

“Tad će Pivo malo smanjiti tempo, ali neće stati. Dotad ćemo odsvirati pedesetak koncerata ako je suditi po brzini kojom se puni kalendar. Ali napravićemo kreativnu pauzu što se tiče rada na novim stvarima”, objašnjava on.

(N1)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!