Sve spremno za trodnevni Festival cvijeća

415

Sve je spremno za „Banjalučki festival cvijeća“, koji će biti održan od 17. do 19. maja u Domu omladine. Otvaranje festivala zakazano je za sutra, 17. maj, u 13.30 časova, uz pozdravne govore i nastup učenika Muzičke škole „Vlado Milošević“.

Na ovom prvom festivalu učestvovaće 12 izlagača, koji u svojoj ponudi imaju veliki izbor cvijeća, biljaka, sadnica, cvjetnih aranžmana, opereme za hortikulturu, kao i dekorativni sadni materijal.

-Prva dva dana su izložbenog karaktera, a treći dan je zamišljen kao prodajna izložba cvijeća, kada će svi posjetioci imati priliku da kupuju po sniženim cijenama, ali i da dobiju savjete stručnjaka, pa i određene poklone – kazao je načelnik Odjeljenja za komunalne poslove Petar Bilčar.

Kako je naveo, izlagači su već ušli u prostor Doma omladine, vrijedno pripremaju svoje prostore kako bi sve bilo potpuno spremno za svečano otvaranje ove manifestacije.

-Željeli smo da vratimo Festival cvijeća po uzoru na nekadašnji koji je bio čuvena manifestacija posvećena cvijeću u regionu. Ovo je svakako dobra prilika da se naš grad promoviše kao grad zelenila, a Festival je i dodatni sadržaj kako za naše sugrađane tako i za turiste – naglasio je Bilčar i pozvao sve da posjete Dom omladine od 17. do 19. maja gdje ih očekuje prava cvjetna oaza.

Banjalučki festival cvijeća imaće i bogat prateći program, a izdvajamo školu aranžiranja koja će biti održana 17. i 18. maja, od 16 do 17 časova.

Podsjećamo da je u susret ovom festivalu i centar grada dobio „cvjetno ruho“, odnosno u centralnoj gradskoj pješačkoj zoni postavljene su velike žardinjere, u kojima je zasađeno sezonsko cvijeće i stablo duda padajuće forme.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!