„Evropska noć muzeja“ 19. maja u Banjoj Luci

520

Manifestacija „Evropska noć muzeja“ biće obilježena u Banjoj Luci 19. maja, i to progtramima koji će biti priređeni u Muzeju Republike Srpske i u Muzeju savremene umjetnosti RS.

Tema ovogodišnje manifestacije je „Vino i srednji vijek“, a autorski tim Muzeja RS osmislio je različite sadržaje za sve generacije. Program će početi u 18.00 časova.  Za djecu su pripremljene tri interaktivne radionice,  a specijalni dio ovog programa biće izložba haljina iz kolekcije „Kneginja“. Uveče, od 20.30 časova, biće otvorena izložba pod nazivom „Priča o vinu“, autora Nataše Kovačević.

U fokusu Muzeja savremene umjetnosti RS biće izložba „Punktumi – zbirka inostrane umjetnosti MSU RS“ koja obuhvata više od 360 umjetničkih djela 80 autora iz 17 evropskih zemalja. Kao i svake godine, manifestacija „Evropska noć muzeja“ će imati i prateći muzički program. Prvo će nastupiti dječiji hor Mama voks, a zatim slijedi di-džej set poznatog beogradskog umjetnika Uroša Đurića, te nastup benda Niplpipl. Program u MSU RS će trajati od 20.00 časova do ponoći.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!