Golden Stejt pregazio Hjuston za prednost

330

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa savladali su Hjuston Rokitse rezultatom 126:85 u trećem meču finalne serije Zapadne konferencije NBA lige.

Na terenu “Orakl arene” u Ouklandu je u noći između nedjelje i ponedjeljka, tokom većeg dijela meča, viđena je samo jedna ekipa.

Šampioni NBA lige Golden Stejt Voriorsi su u finalu Zapada demonstrirali silu nad Hjuston Rokitsima, pa sada vode sa 2:1 u seriji protiv tima iz Teksasa.

Rokitsi su nešto bolje otvorili utakmicu, kada su vodili sa 8:4, ali je brzom serijom Golden Stejta od 9:0 rezultat preokrent. Nekoliko minuta do kraja četvrtine se vodila izjednačena borba, ali je u završnici tim Voriorsa uspio da se odlijepi serijom od 11:0 na 31:22, što je bio početak kraja Hjustona na ovom meču.

Potpuni kolaps je uslijedio u trećoj četvrtini kada se razigrao Stef Kari, a do kraja susreta Voriorsi ne samo da nisu htjeli da “smanje gas”, već su grogiranog protivnika dotukli.

Na kraju je Kari bio i najefikasniji sa 35 poena, uz šest skokova, dok su ga pratili Kevin Durent sa 25 poena i po šest uhvaćenih lopti i asistencija, Klej Tompson sa 13, Kvin Kuk sa 11, kao i Andre Igodala i Drejmond Grin sa po 10 poena. Sjajni Grin je imao i 17 skokova i šest asistencija.

Hjuston je poražavajuću partiju završio sa čak 19 izgubljenih lopti, dok je najviše poena u timu iz Teksasa ubacio Džejms Harden – 20. Brada je imao i devet asistencija i pet skokova, dok su Klint Kapela i Kris Pol postigli po 13 poena. Erik Gordon je meč završio sa 11 poena.

Ovim trijumfom Voriorsi su postavili i novi rekord NBA lige od 16 uzastopnih pobjeda kod kuće u plej-ofu, nadmašivši Čikago Bulse, koji su imali pobjedu manje od aprila 1990. do maja 1991. godine.

Naredni, četvrti meč između Golden Stejta i Hjustona se igra u noći između utorka i srede od 3,00 po centralnoevropskom vremenu.

(Sportklub.rs)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!