Grad izdvaja 45.000 KM za sanaciju stepenica kod spomenika na Banj brdu

409

Sanacija pristupnih stepenica kod spomenika palim Krajišnicima na Banj brdu počeće ove sedmice, a radovi bi trebalo da budu završeni do 27. jula, kada se obilježava Dan ustanka protiv fašizma. Sanaciju će izvesti beogradska firma „Koto“, a vrijednost radova iznosi oko 45.000 KM.

Načelnik Odjeljenja za boračko-invalidsku zaštitu Dragomir Keserović, kaže da je tokom vremena došlo do oštećenja na spomeniku, ali i na pristupnim stepenicama.

– Spomenik palim Krajišnicima na Banj brdu nalazi se na spisku spomenika od interesa za RS i BiH i njegovu obnovu mora odobriti Vlada RS, a potrebna su i velika sredstva da bi se to ostvarilo. Bez obzira na sve to, na inicijativu gradonačelnika, odlučili smo da obnovimo pristupne stepenice o trošku Grada kako bi se omogućio nesmetan pristup spomeniku prilikom obilježavanja važnih istorijskih datuma – rekao je načelnik Keserović.

Keserović naglašava da su sredstva za obnovu stepenica izdvojena iz gradskog budžeta odnosno iz granta za održavanje spomenika i spomen-obilježja.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!