Međunarodni projekat Loptarija stiže i u Banjaluku: Takmičenje osnovaca na Trgu Krajine

379

Djeca osam banjalučkih osnovnih škola i četiri vrtića pokazaće 31. maja svoje znanje i vještine na manifestaciji „Loptarija“ koja će biti održana na Trgu Krajine od 10 do 14 časova.

Na ovom nesvakidašnjem događaju učestvovaće više od 200 mališana, rekli su iz OŠ „Ivo Andrić“ koja je koordinator u projektu, zajedno sa Gradskom upravom.

– Naša škola bila je prošle godine na takmičenju u Sarajevu, i nakon pozitivnih utisaka, ovo dešavanje sada će biti organizovano i u našem gradu. Djeca će se nadmetati u nekoliko disciplina, a interesantno je da će u ovoj priči učestvovati i nastavnici. Nadamo se da će građani doći u velikom broju da navijaju i podrže svu djecu- poručila je direktorka škole Željka Opačić.

„Loptarija“ je međunarodni projekt koji uključuje devet zemalja: Sloveniju, Italiju, Austriju, Mađarsku, Hrvatsku, Bosnu i Hercegovinu, Makedoniju, Srbiju i Crnu Goru.

Cilj je djeci predstaviti zdrav način života i fizičke aktivnosti, vrijednosti ‘fer pleja’, jednakosti, solidarnosti, poštenja, druženja i igre.

(Srpska Info)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!