Osnovci iz Banjaluke otputovali vozom kod vršnjaka u Novi Grad

602

Učenici Osnovne škole “Branko Radičević” iz Banjaluke otputovali su danas vozom u Novi Grad da bi se upoznali o ovom vidu prevoza putnika. Ovo je bio veliki događaj za mališane, jer mnogi od njih nikada prije nisu sjeli u voz.

Direktorka OŠ “Branko Radičević” Darija Mićić kaže da je projekat “Nezaboravno putovanje” osmislila nastavnik likovne kulture u ovoj školi Biljana Vukičević, te da se realizuje već petu godinu u saradnji sa resornim ministarstvom i preduzećem “Željeznice Republike Srpske”.

-Naš domaćin u Novom Gradu će biti OŠ “Sveti Sava”, te ćemo sa učenicima ove škole na Novskom keju uz rijeku Unu zasaditi sadnicu platana, u znak sjećanja na početak druženja đaka ove dvije škole- rekla je Mićićeva, prenosi Srna.

Ministar saobraćaja i veza RS Neđo Trninić istakao je da je ovo dobra prilika za promociju putničkog željezničkog saobraćaja, kojem u posljednje vrijeme opada popularnost.

– Potrebno je što više raditi na promociji ovog vida prevoza, koji bi putnici trebalo mnogo više da koriste, jer je siguran i udoban. Radi se na restrukturisanju preduzeća “Željeznice Srpske”, radićemo i modernizaciju, a do tada treba što više da promovišemo voz kao značajno prevozno sredstvo, koji je nekad bio najzastupljeniji vid putovanja- rekao je Trninić.

(Srpska Info)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!