Z.E.T. konkurs otvoren do kraja maja: Raduljica bira najbolju horor priču

736

Rok festival Z.E.T ponovo je otvorio konkurs za najstrašniju horor priču, koje će ocijenjivati tročlani žiri na čijem čelu je poznati košarkaš Miroslav Raduljica, koji je inače K.U.M. festivala.

Tri pobjedničke priče biće nagrađene sa vrijednim nagradama i objaviće se naredne godine u zbirci. Takođe već je u pripremi  knjiga “Najstrašnije priče iz Šipova” sa prošlogodišnjim pričama sa ovog konkursa koja se priprema u saradnji sa Udruženjem strip-autora i obožavalaca stripa RS “Deveta dimenzija”. Uslovi za konkurs su veoma jednostavni, priča ne treba da bude duža od 20.000 karaktera i radnja priče treba da bude smještena na području opštine Šipovo.

Priča mora da sadrži motiv jedne od autentičnih lokacija prirodnog i/ili kulturno-istorijskog nasljeđa s područja opštine Šipovo obrađen u najmanje 3 rečenice (Prašuma Janj, Vaganska pećina, Janjske otoke, Izvor rijeke Plive, manastir Glogovac, srednjovjekovni Sokograd ili neku drugu). Priča treba da je žanrovski određena kao spekulativna fikcija s obaveznim elementima horora napisana na srpskom, hrvatskom i bosanskom jeziku.

Pobjednike očekuju vrijedne nagrade: Za 1. mjesto – Najstrašnija Z.E.T. priča: 500 KM + poklon od K.U.M.a, 2. Mjesto biće nagrađeno 300 KM, 3. mjesto biće nagrađeno dvije trodnevne ulaznice za Festival. Konkurs se završava 1. juna 2018. godine u 13 sati. Izbor najboljih priča po odluci žirija biće objavljen u knjizi „Najstrašnije priče iz Šipova II“, koja će biti objavljena do sljedećeg Z.E.T. festivala.

Rang lista kodnih imena koja su autori najboljih priča, kao i tri najbolje kratke horor priče biće objavljene na internet stranici Z.E.T. Festa u petak, 13. jula 2018. godine, nakon čega vlasnici kodnih imena mogu da preuzmu nagrade sa lozinkom s kojom su prijavili priču. Jednostavno upišite svoje kodno ime, lozinku, kontakt telefon i zakačite svoju priču u Word-u. Prijavljivanjem za nagradu na konkursu, autori priča automatski ustupaju autorsko pravo Publika d.o.o. Banjaluka da odabrane priče objavi u knjizi.

Izbor najboljih priča po odluci žirija biće objavljen u knjizi „Najstrašnije priče iz Šipova II“, koja će biti objavljena do sljedećeg Z.E.T. festivala.

A oganizatori festivala pozivaju autore prošlogodišnjih priča da se jave na Vidimose@zetfest.comkako bismo njihove priče mogli potpisati njihovim pravim imenima. Knjiga će biti izdata do ovogodišnjeg Z.E.T. Festa i biće dostupna posjetiocima Festivala.

(Srpska Info)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!