Milion KM za subvencije za zapošljavanje: Od danas prijave za dodjelu sredstava

408

Grad Banja Luka objavio je danas javni poziv za dodjelu podsticajnih sredstava u funkciji zapošljavanja za 2018. godinu, za šta je na raspolaganju ukupno 1.020.000 KM. Rok za podnošenje prijava je 13. jul ove godine.

Sredstava su namijenjena za unapređenje poslovanja privrednih društava i samostalnih preduzetnika sa područja grada, za samozapošljavanje u proizvodnim, zanatskim, trgovinskim i uslužnim djelatnostima i po prvi put za osposobljavanje srednjih stručnih škola za obavljanje učeničke prakse.

Od ukupnog iznosa podsticajnih sredstava, za sufinansiranje dijela troškova nabavke osnovnih sredstava u cilju tehnološkog razvoja malih i srednjih preduzeća planirano je 520.000 KM, za subvencije za prekvalifikaciju radnika u cilju obezbjeđenja deficitarnih zanimanja i osiguranja adekvatne radne snage koja je neophodna za rast konkurentnosti preduzeća i podsticanje novih zapošljavanja 100.000, za sufinansiranje nabavke opreme za kabinete za praktičnu nastavu srednjih stručnih škola 100.000 KM i za subvencije za samozapošljavanje namijenjeno je 300.000 KM.

Prijaviti se mogu privredna društva i samostalni preduzetnici, poslovne jedinice privrednih društava i izdvojene poslovne jedinice samostalnih preduzetnika registrovane na području grada, koji obavljaju proizvodnu ili uslužnu djelatnost, nezaposlena lica, prijavljena na evidenciji JU Zavoda za zapošljavanje RS, Filijala Banja Luka – Biro Banja Luka i srednje stručne škole, a koji ispunjavaju određene uslove.

Dodatne informacije u vezi sa pozivom, mogu se dobiti u Odjeljenju za privredu na broj telefona: 051/244-444 lokal 837 ili na e-mail: privreda@banjaluka.rs.ba.

Javni poziv i potrebnu dokumentaciju pogledajte ovdje.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!