Karneri, ženstveni i moderni

545

Nekad su ih nosili pripadnici plemstva i revolucionari, i to oba pola, da bi istakli svoju moć. U stvari, još od 16. vijeka, kada su ih u Španiji “izumili” vojnici, karneri do danas nisu sišli sa modne scene.

U elizabetanskoj eri nosili su ih svi, od kraljice Elizabete Prve do Vilijema Šekspira. Bili su adut odjevnih kombinacija francuskog plemstva, a naročito Marije Antoanete.

Početkom 19. vijeka njima su bili opčinjeni dendiji, poput pjesnika lorda Bajrona. Poslije Drugog svjetskog rata novi život karnerima podarile su glumice poput Debi Rejnolds i Džudi Garland.

Napravite balans

Stiglo je vrijeme da ponovo izgledamo holivudski, romantično, ženstveno, ljupko, povremeno i kao flamenko igračice, jer ono što je samo nagoviješteno prošle sezone ove može da se nazove dominacijom. Karneri su na svakom koraku. Ima ih na haljinama, suknjama na preklop, oni su glavni ukras na zvonastim rukavima košulja, topovima, kreatori su ih “izmaštali” i na ljetnim širokim pantalonama.

O tome koliko su karneri obuzeli modni svijet svjedoče i najnoviji modeli jednodijelnih kupaćih kostima i bikinija, a njihova razigranost našla se čak i na sandalama i tašnama. Možete da ih nosite u svim prilikama, uz poštovanje samo jednog pravila – više velikih karnera na jednom odjevnom predmetu ne kombinujte sa upečatljivim komadima nakita. Ako je karner diskretan, trpi glomazne narukvice i ogrlice.

Čista jednostavnost

Ako niste sigurni kako da ih iznesete i kakvu odjeću sa karnerima da birate, držite se jednostavnosti. Neutralni donji dijelovi su suptilan, ali moderan način na koji ćete istaći ljepotu odjeće sa karnerima.

(NN)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!