Po prvi put kategorizacija sportista: Stipendije za najbolje

535

Grad Banja Luka, od naredne godine, po prvi put stipendiraće sportiste koji to zaslužuju na osnovu postignutih rezultata.

Od 1. do 15. jula ove  godine biće otvorene prijave za kategorizaciju sportista, kako bi Grad Banja Luka, u skladu sa važećim propisima, obezbjedio sredstva u budžetu za 2019. godinu za njihovo stipendiranje.

-Ova novina je definisana Programom razvoja sporta Grada Banja Luka za period 2018-2022. godine, a sve u namjeri da se kroz sistemska rješenja pruži puna podrška sportistima i njihovom daljem usavršavanju – kažu u nadležnom Odjeljenju za obrazovanje, zdravstvo, omladinu i sport.

Kako su naglasili, Grad Banja Luka je jedina lokalna zajednica, koja će dati stipendije sportistimaa na osnovu kategorizacije sportista.

Pojasnili su da se kategorizacija sportista vrši na osnovu postignutih rezultata u periodu od 1. jula protekle godine do 1. jula tekuće godine za narednu budžetsku godinu.

Sportisti se na osnovu ostavrenih rezultata razvrstavaju u četiri kategorije, i to: zaslužni sportista, sportista internacionalnog razreda, sportista prvog razreda i sportista drugog razreda.

Ukupan iznos sredstava, kao i mjesečni pojedinačni iznosi stipendija za sportsite biće utvrđeni budžetom za narednu godinu odnosno Programom razvoja sporta sa prioritetnim oblastima finansiranja za 2019. godinu.

Naime, sportisti grada Banje Luke imaju mogućnost da se u skladu sa Pravilnikom o kategorizaciji sportista grada Banja Luka prijave za stipendiju, ako ispune uslove propisane članom 7. Pravilnika o kategorizaciji sportista grada Banje Luke, koji možete pogledati ovdje.

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!