Danas na SP: “Orlovi”, obradujte nas!

412

Srpsko-švajcarski okršaj u Kalinjingradu biće u centru pažnje devetog dana mundijalskih bitki.

Ovdašnja javnost sa dosta pažnje će pratiti i drugi meč grupe E između Brazila i Kostarike, baš kao i duel Nigerije i Islanda.

Brazil – Kostarika, 14 časova

Već je postalo pomalo dosadno nabrajati favorite koji su razočrali na premijeri Svjetskog prvenstva. Brazil je jedan od njih. Možda niko nije očekivao da “karioke” deklasiraju Švajcarce, ali trijumf nije trebao doći u pitanje. Pogotovo ne nakon vođstva koje je “pogodio” Filipe Kutinjo. Međutim, “časovničari” su izvukli remi i dodatno zakomplikovali stvari u grupi. Bez obzira da li će roviti Nejmar danas nastupiti, Brazil danas jednostavno mora da savlada Kostariku.

“Losi tikosi” su na papiru, a vidjelo se to i u praksi, najslabiji tim grupe E. Samo sporadično su na premijeri prijetili “orlovima”, a može se reći i da su imali i sreće, te da su samo zahvaljujući golmanu Kejloru Navasu minimalno poraženi. Žele li ponoviti uspjeh od prije četiri godine, moraće mnogo mnogo bolje da igraju u nastavku prvenstva.

Nigerija – Island, 17 časova

Nigerijci ne mogu biti zadovoljni prikazanim na startu protiv Hrvatske. Izgledali su potpuno bezopasno i bezidejno, a sa takvom igrom ne mogu do osmine finala. Sve lađe im, međutim, još nisu potonule, jer slijedi duel protiv tima približnog kvaliteta.

Island u svom rosteru nema zvijezde, ali je protiv Argentine pokazao koliko disciplina, borbenost i srčanost mogu da vam donesu. Sve to su nam demonstrirali “ribari”, koji bi eventualnom pobjedom danas stigli na prag nokaut faze.

Srbija – Švajcarska, 20 časova

Fudbaleri Srbije su na startu planetarne smotre pružili dopadljivo izdanje i trijumfom 1:0 nad Kostarikom “podgrijali” nade navijača da mogu do druge faze. “Orlovi” će večeras biti na još većem testu, pošto im na megdan izlaze Švajcarci. Riječ je o čvrstom, jakom kolektivu kojeg krasi timski duh i kojeg nije lako poraziti. U to su se uvjerili i Brazilci. Ali, kao što Duško Tošić, reče: “Vrijeme je. Kad, ako ne sad”. Na talonu je osmina finala. Učenici Mladena Krstajića na cilj sigurno stižu novom pobjedom.

I dok “pravi” Švajcarci razmišljaju o taktici, oni naturalizovani više pričaju o tzv. Kosovu, posebnom naboju i motivu u večerašnjoj bici. “Orlovi” su im dali jasan odgovor, da će pričati samo na terenu. Svi se nadamo da će tako i biti, te da ćemo nešto prije 22 časa imati novi razlog za slavlje.

(srpskacafe.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!