Prijović: Igramo za naš narod!

747

Kucnuo je čas velikog okršaja, za Srbiju vjerovatno vrijednog osmine finala Svjetskog prvenstva. Da li večerašnji (20 sati) duel sa Švajcarskom na “Baltika areni” može da se okarakteriše kao istorijski?

Vjerovatno, ali za ulazak u anale i fudbalske bukvare svakako. Stoga, srpski junaci biće kao zapete puške, u to nema sumnje.

Kada se tome pridoda i već zagrijana atmosfera i vještačka frka koju prave pojedini reprezentativci “sajdžija”, prevashodno Džerdan Šaćiri, jasno je da je ovaj meč zapravo više od igre. Ovdje je ulog ogroman – igra se ulazak među 16 najboljih ekipa na Mundijal, ali i za prestiž, obraz, slavu.

Složno na Švajcarsku

Lako je pogoditi ko poznaje večerašnjeg protivnika najbolje. Aleksandar Prijović, napadač “orlova”, momak rođen u Sent Galenu, fudbaler koji je prošao kratak period karijere u mladoj reprezentaciji Švajcarske. U razgovoru za “Blic” objasnio je na šta treba obratiti pažnju.

– Švajcarska je izuzetno kvalitetna ekipa, njihov odličan sistem traje godinama. Dokaz za to je i podatak da su se skoro svaki put u ovom vijeku našli na svakom većem takmičenju. Veoma su organizovan tim, sa dobrim individualcima. Na to trebalo da odgovorimo slogom. Ako budemo izgarali jedan za drugog, očekujem da ćemo izboriti pozitivan rezultat – kaže Prijović za “Blic”.

Mi smo iznad njih

Iz suparničkog tabora stižu provokativne, otrovne strijelice, uz poruku da će se Džaka, Šaćiri, Džemaili i Behrami služiti i nekim nefudbalskim stvarima.

– To nas ne interesuje. Mi smo iznad takvih stvari. Sve što imamo da kažemo – reći ćemo na terenu. Igraćemo za naš narod. To je ono što nas ispunjava i čemu stremimo. Da donesemo radost Srbiji naša je zvezda vodilja.

Možda se sudbina poigra i režira da Prijović bude strijelac na Svjetskom prvenstvu upravo protiv Švajcaraca.

– Uopšte mi nije važno da li ću ja zatresti mrežu. Zapamtite, razmišljam o tome kako bi fenomenalno bilo da Srbija na Mundijalu učini istorijski korak. Ono što mogu da obećam je da ću prebaciti mogućnosti kako bih ekipi pomogao da bude što bolja.

Prijoviću srce nije pocijepano na dva dijela. I pored toga što u njegovoj biografiji stoje upisana dva meča za mladu selekciju Švajcarske – njegova duša leži u Srbiji.

– Od malih nogu nisam imao dilemu, želio sam po svaku cijenu da igram za Srbiju. Moji snovi su postali java kada sam na utakmici protiv reprezentacije Velsa debitovao za A reprezentaciju naše države. Taj lijepi san još traje, očekujem da će postati još ljepši. Nadam se već u Rusiji – zaključio je Prijović.

Blokirao društvene mreže

Uz napomenu da nije u kontaktu ni sa jednim prvotimcem Švajcarske, Aleksandar podvlači da je i izolacija od napisa u medijima jedna vrsta pripreme i terapije pred iskušenja.

– Jasno mi je da Svjetsko prvenstvo, kao najveće takmičenje u fudbalu, izaziva ogromnu pažnju. Međutim, ja gledam da se sasvim ogradim od pisanja i priča u medijima i na društvenim mrežama. Koncentrisan sam isključivo na fudbal.

(Srpska Info)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!