Hladno pivo, Kiril i Stereo MC zapalili publiku na Tjentištu

524

Fantastični plesni klasici prvog britanskog hip hop benda Stereo MCs, kombinacija etno-elemenata i modernog elektronskog zvuka pionira balkanske elektronike Kirila Džajkovskog i legendarni pankeri „Hladno pivo“ koji su se ove godine rado opet vratili na Jägermeister main stage obilježili su prvo veče, petog izdanja OK festa koji se održava na Tjentištu u Nacionalnom parku “Sutjeska”.

Po završetku zabave na Jägermeister main stage-u publika, ona najistrajnija, uživala je na OK After Partiju gdje su ih zabavljali Vukašin/Irie FM i Sergej Trifunović koji su se ovog puta našli u ulozi DJ-a.

Već prve festivalske večeri ovi izvođači publici su priredili fenomenalan provod i odličnu uvertiru za naredna dva festivalska dana.

– Jako je lijepo podsjetiti ljude da se ovdje prije 75 godina dogodila jedna od ključnih bitaka u ovom dijelu Evrope. Inače ovo je jedna predivna lokacija, već drugi put smo ovdje. Ja bih volio da ovaj prostor i ovaj festival opstane još dugo, jer mi se čini da ovdje vlada baš jedna dobra atmosfera – izjavio je ovo Mile Kekin, frontmen benda “Hladno Pivo”.

Saglasan da je ambijent NP “Sutjeska” predivan je i makedonski muzičar Kiril Džajkovski.

– Ovo je fenomenalna priroda i ovaj ambijent. Zaista izuzetno. Ja sam nastupao na velikim festivalima u Evropi sličnog karaktera u smislu lokacije ali ovo je jedna od najljepših lokacija i nadam se da će ovaj festival rasti u budućnosti . Imao sam priliku prošetati i razgledati sve. Ovo izgleda divno i fenomenalno je nastupati u ovakvom ambijentu. Drago mi je da je publika imala priliku prvi put čuti Davida Liona, mog novog saradnika, koji nastupa sa mnom uživo i ovo je bila premijera na Tjentištu. On je takođe oduševljen festivalom, atmosferom i publikom – istakao je Džajkovski.

Šlag na tortu prve večeri na Main stageu dao je legendarni britanski sastav „Stereo MCs”-

– Ovo je mjesto koje spaja ljude, ovo je festival prijateljstva – poručio je ovo nakon nastupa Rob Birch , frontmen sastava Stereo MCs.

Danas, drugog dana festivala publika će ponovo kraj bazena imati priliku da ljetno popodne provede u odličnoj atmosferi u okviru programa Back to roots by: DJ Umbo/Audio InFunktion.

Obojeni program i Atheist Rap uz čvršći zvuk dočekaće OK kampere i pripremiti ih za drugo festivalsko veče na glavnoj bini uz Letu štuke, Jinx i Gibonnija. Za after party druge večeri zaduženi su: Gile – Električni orgazam i Mika the Kawiar. Tjentište će tokom ovog vikenda biti središte okupljanja ne samo zaljubljenika u dobru muziku, provod i druženje, već i mjesto okupljanja ljubitelja prirode koji će se zajedno sa nama upustiti u OK avanturu.

I ove godine Nektar OK Fest u saradnji sa Operacijom kino donosi sadržaj i program za sve ljubitelje sedme umjetnosti. Petu godinu za redom zahvaljujući ovoj saradnji OK publika uživaće u svjetskim filmskim ostvarenjima pod zvjezdanim nebom na Tjentištu.

Ekipa Operacije kino pažljivo je odabrala filmove koji će se svake večeri prikazivati na velikom filmskom platnu od 21 čas u OK cinema zoni koja je locirana ispred Hotela „Mladost“.

Večeras je na repertoaru film Solo: A star wars story . I pored toga što se u isto vrijeme održavaju koncerti na glavnom festivalskom stage-u, OK cinema zona mjesto je okupljanja svih onih koji osim u odličnom filmskom programu koji smo za njih odabrali, uživaju i u jedinstvenom doživljaju kina na otvorenom u NP Sutjeska.

(srpskacafe.com)

PODIJELI

Ostavi komentar

Unesite vaš komentar!
Unesite ime!